Újabb szívhez szóló dalt ismerhetünk meg a The National közelgő lemezéről

Megjelent a harmadik beharangozó a The National április 28-án érkező, “First Two Pages of Frankenstein” című albumáról. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az “Eucalyptus” a csapat eddigi egyik legszívszorítóbb balladája, mely letisztult, de mégis az ember lelkéig ér. Nem is csoda, hogy YouTube-on fél nap alatt meghaladta a 40 ezres megtekintést.

A zenekar egyik tagja, Bryce Dessner olyan régen küldte el a dalt Matt Berninger frontembernek, hogy már el is felejtkezett róla, de Berninger az egyik koncertjük előtt előállt a szöveggel, és megkérte, hogy játsszák el beállás közben. “Kétszer elpróbáltuk anélkül, hogy lett volna bármilyen demó belőle, majd aznap este eljátszottuk a közönségnek is. Az albumon hallható verzió egy részét is akkor rögzítettük. Van benne egy nyers, közvetlen érzés, és jó ötletnek tűnt megtartani ilyennek, mintsem tökéletesítgetni” – árulták el.

Mint a “First Two Pages of Frankenstein” legtöbb dalánál, úgy az “Eucalyptus” esetében is a zátonyra futott kapcsolatok kiapadhatatlan témájából merítettek ihletet. Az egész albumot áthatja a mélybe nézés és tűnődés, hogy vajon egy adott kapcsolatnak vége van-e már. Az “Eucalyptus” egy párról szól, akik egy szakítás után megpróbálják elosztani egymás között a közös dolgaikat, emlékeiket. A trackhez Chris Sgroi rendezésében készítettek videóklipet.

Mindeközben a korong első kislemeze, a “Tropic Morning News” a Billlboard Adult Alternative Airplay listájának első helyére teleportált. 2017 óta az első olyan The-National dal, amely megmászta ezt a csúcsot. Emellett a zenekar a nemrég megjelent “New Order T-Shirt” című dal okán a New Orderrel is együttműködött egy valódi, limitált kiadású New Order póló elkészítésében, amely a manchesteri zenekar ikonikus albumának dizájnja előtt tiszteleg, a kollaborációból származó bevétel egy részét pedig egy általuk választott jótékonysági szervezetnek ajánlják fel. A National x New Order póló itt érhető el.