Újabb fogadalmak az Életigenlő – Bólints rá! kampányban

Közeledik a szeretet ünnepe és az újesztendő. A vírushelyzet okozta kényszerű bezárkózás most megteremti a lehetőségét, hogy terveket szőjünk, hogyan lesz boldogabb az újév.Tegyünk mindannyian így, kéri a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá!  Kampányában. Fogadjuk meg, hogy a következő évben kicsit mi is jobbak leszünk, jobban odafigyelünk másokra, magunkra és a természetre. Az Életigenlő – Bólints rá! Kezdeményezés ilyen vállalásokra hív. A felhíváshoz eddig több mint 14 ezren csatlakoztak, közte számos ismert ember is. Ők Török Ferenc Balázs Béla-díjas filmrendező által készített rövid videókban mondják el mit tesznek a jövőben, hogy nagyobb harmóniában éljünk a természettel.

Ónodi Eszter színésznő vállalása: “Szívesen csatlakozom Budapesten működő közösségi kerthez és az eddigi bevásárlóközpontos, hipermarketes bevásárlások helyett megpróbálok a helyi kereskedőktől és termelőktől vásárolni.” – ígérte Ónodi Eszter színésznő a héten megjelent kisfilmben.

Életigenlők - Bólints rá! - Ónodi Eszter
                    kisfilm

“Azért támogatom ezt a petíciót, mert borzasztóan fontosnak tartom, hogy minél tudatosabban, minél több ember tegyen a környezetért.” – mondta Berg Judit, írónő és azt ígérte a jövő esztendőre, hogy “az lesz az én környezetvédelmi vállalásom, hogy otthon lesz egy komposztálóm és oda fogom gyűjteni az összes zöld hulladékot, hogy ne szaporítsam a kommunális hulladékot.”

ÉLetigenlők - Bólints rá! - Berg Judit kisfilm

„Az Életigenlő petíció, a Bólints rá! kampány, a Kistehén rajzfilmek, az Életigenlők kisfilmek, az online beszélgetések javaslatai mind-mind hasznosíthatók a saját életünkben. Ha minél többen rábólintunk, akkor garantáltan megváltozik mindannyiunk élete és egyéni vállalásokkal mi magunk is tehetünk. Gondolkodjunk el néhány percre és tegyük meg mi is saját ígéretünket, akár csak egy apró vállalás formájában, egy boldogabb, fenntarthatóbb újévért: másokért, magunkért és a természetért.” – tette hozzá Éger Ákos a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke.

Életigenlők – Bólints rá! videók folyamatosan jelennek meg:

Ónodi Eszter: https://youtu.be/gXKHEQrdBdI
Berg Judit: https://youtu.be/61Irc2GLtLk

Havas Dóra: https://youtu.be/GIE-XCGRNOQ

Hajós András: https://youtu.be/De_-Od3d5nA

Kollár-Klemencz László: https://youtu.be/-Ikn_BdFn-U

Pokorny Lia: https://youtu.be/2R_HcbcIjwo

Vecsei H. Miklós: https://youtu.be/G2zKuxd1tf4

Életigenlő online beszélgetések:

Az Életigenlők közössége négy online beszélgetést is szervez az ősz folyamán, ahol a hulladékmentes életmódról, helyi zöld közösségekről, kertészkedésről, kosár közösségekről, bevásárlási szokásokról, ökofalvakról, a boldogulásról, a boldogságról lesz szó.

További információ és regisztráció a Magyar Természetvédők Szövetség honlapján: www.mtvsz.hu/eleteigenlo

Hátralévő esemény:

●     2020. december 17. – Fogyasztás helyett boldogság! Pénz helyett élet! Gondolkodási és erkölcsi megújulás