Újabb díjat zsebelt be a Honda Civic Type R

A Honda Civic Type R nyert a német Sport Auto magazin szavazásán

Mint minden évben, idén is kiírta olvasói szavazását a német Sport Auto magazin. A kiadvány felhívására több mint 13 ezren adták le voksukat, melyek alapján a „Legjobb import kompakt sportkocsi” kategóriában a Honda Civic Type R diadalmaskodott.

A Honda „utcai versenyautójának” kimagasló képességei nem ismeretlenek a rajongók előtt, ugyanis áprilisban már megdöntötte az elsőkerék-hajtású modellek körrekordját a Nürburgring Nordschleifén. Ez alighanem nagyban hozzájárult, hogy többek között a Kia Pro cee’d GT-t, a Renault Megane GT TCe 205-öt és a SEAT Leon SC Cupra 300-t is maga mögé utasította a szavazáson.

Ez már a második alkalom, hogy Honda győzedelmeskedett a Sport Auto magazin közvélemény-kutatásán, hiszen 2015-ben a Civic Type R előző generációja bizonyult a legnépszerűbbnek a legjobb import kompakt sportkocsik mezőnyében.

A 320 lóerős 2.0 VTEC TURBO erőforrással felszerelt új Civic Type R elképesztően gyors, erről árulkodik, hogy mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. Kimagasló, 272 km/órás végsebessége szintén elismerésre méltó, csak úgy, mint a kifinomult, multi-link rendszerű hátsó futómű és a különleges, páratlan aerodinamikai hatékonyságú karosszéria, ami nagy tempónál is biztos úttartás garantál a típusnak.

A Honda SENSING menetbiztonsági csomag minden Civichez alapáron jár, így a Type R-nél is szériafelszereltség az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszert, a Sávtartó Asszisztenst és az Intelligens Adaptív Sebességrögzítő.