Új UHD Blu-ray lejátszó sorozat a Panasonic kínálatában

A dinamikus metaadat technológiát támogató, prémium UB9000 modellt is felölelő, új UHD Blu-ray lejátszó sorozatot mutatott be a Panasonic

 

  • Öt új Ultra HD Blu-ray lejátszó mutatkozott be, amelyek közül három is támogatja a HDR10+ technológiát és kettő kompatibilis a Dolby Vision TM** dinamikus metaadat technológiával
  • A legújabb HCX (Hollywood Cinema Experience) processzorok lélegzetelállító HDR képminőséget alkotnak
  • Az UB9000 újfejlesztésű, rezgéselnyelő készülékházának köszönhetően páratlan hangzást szólaltat meg.
  • Érintés nélküli működtetés a Google Assistant (hamarosan elérhető)* és az Amazon Alexa (hamarosan elérhető)* hangvezérlésével

 

A Panasonic bemutatta legújabb Ultra HD Blu-ray lejátszóit, amelyek közül három modell – a DP-UB9000, a DP-UB820 és a DP-UB420 – az újgenerációs HDR technológiát, a dinamikus metaadatokat alkalmazó HDR10+ formátumot is támogatja. A szintén most megjelenő DP-UB330 és DP-UB320 sorozattal együtt a 2018-as választékban összesen öt Ultra HD Premium minősítéssel rendelkező lejátszó szerepel. A termékválaszték csúcsa a prémium, univerzális AV-lejátszó, az UB9000, amely a HDR10+ és a Dolby VisionTM technológiát is tartalmazza, és képes Ultra HD Blu-ray, Video On Demand (VOD) és USB tartalmakat is lejátszani.

 

A 2018-as Ultra HD Blu-ray lejátszókban az új Hollywood Cinema Experience (HCX) processzor található, amelyet hollywoodi szakértőkkel együttműködve fejlesztettek ki és állítottak be. A végeredmény, tartalomtól függetlenül, mindig a filmkészítők által megálmodott módon megjelenő, lebilincselő házimozi élmény.

 

A HCX processzor által biztosított kiváló képminőségen felül a referencia osztályú UB9000 a külön audio tápegységet, nagy teljesítményű D/A átalakítót és kiegyensúlyozott XLR kimenetet is tartalmazó analóg audio áramköreinek köszönhetően rendkívüli minőségű hangzást szolgáltat. Az újonnan kifejlesztett, merev és alacsony súlypontú rezgéselnyelő készülékházzal rendelkező UB9000 kiváló hangminőséget nyújt. Ez az izgalmas új modell a Panasonic Blu-ray lejátszók történelmének eddigi legkiválóbb kép- és hangminőségével még magasabbra helyezi a lécet az audiovizuális élmények rajongói számára.

 

A Panasonic 2018-as Ultra HD-lejátszói*** támogatják a Google Assistanttel (hamarosan elérhető)* és az Amazon Alexával (hamarosan elérhető)* működtetett hangvezérlést.  Elég a parancsot kimondani egy meglévő, Google Assistantet vagy Amazon Alexát futtató készüléknek, és máris előrébb léptetheti vagy megállíthatja kedvenc filmjét anélkül, hogy a távirányító után kellene nyúlnia.

 

A HDR csúcsa

Három új Panasonic Ultra HD Blu-ray lejátszó, az UB9000, az UB820 és az UB420 is támogatja a HDR10+** dinamikus metaadat-technológiáját, amely jelentős előnyöket nyújt, hiszen egyedileg optimalizált jeleneteket tartalmazó képélményt jelenít meg a nézőknek. A HDR10+ egy nyílt, jogdíj nélküli, dinamikus metaadatplatform, amelyet a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung közösen alkotott meg. Az UB9000 és az UB820 a Dolby VisiontTM** is támogatja. A Dolby Vision nagyobb fényerővel és kontraszttal, valamint egy még gazdagabb színskálával alakítja át a szórakozás élményét. A Dolby Vision a tartalomkészítéstől a terjesztésen át egészen a lejátszásig mindenhol egyenletes és lenyűgöző élményt nyújt a legkülönbözőbb tartalmakkal és készülékekkel is.

 

Kiváló képminőség: az egyedi fejlesztésű technológiák élethűen jelenítik meg az eredeti képeket

A terméksorozat Ultra HD Blu-ray modelljeinek 4K képfeldolgozásáért az egyedi fejlesztésű HCX (Hollywood Cinema Experience) processzor felel. A videotechnológiát a Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) K+F részlegén fejlesztették tovább, a Blu-ray képminőség fokozása érdekében. A tavaly megjelent HCX processzor elképesztően pontos színekkel és optimális fényerővel jeleníti meg az Ultra HD Blu-ray tartalmakat és az interneten streamelt 4K videókat.

 

Precíz színfeldolgozás

A 4K komponens forrásból származó jel színadatait az Ultra HD és a hasonló formátumok 4:2:0 szín mintavételezésre ritkítják, azaz a körülbelül eredeti mennyiség 1/4-ére. A televíziós kijelző 4:4:4 elvárását teljesítendő az Ultra HD Blu-ray lejátszó szín mintavételezési felskálázást hajt végre. Az alap mintadúsításnál, amit „2-tap” folyamatnak is neveznek, a rendszer a szomszédos, alsó és felső színpixelekről vesz mintát, és azokból alkot köztes pixeleket. A Panasonic „multi-tap” folyamatot alkalmaz, amely során a felső/alsó/jobboldali/baloldali pixeleken kívül összehasonlítja a pixelek számát is, hogy optimális pixeleket alkosson. A „multi-tap” folyamaton belül az interpolálás pontosságának növelésével, amely az Ultra HD Blu-ray tartalmak dekódolt 4K (4:2:0) jeleit 4K (4:4:4) jelekké alakítja át, a Panasonic gyönyörű természetes képeket jelenít meg valósághű mélységgel és élénk színekkel.

Az UB9000, UB820, UB420, UB330 és UB320 modellek eredeti 4K Direct Chroma Up-scaling funkcióval rendelkeznek, amellyel 4K felbontássá alakítják át a Full HD felbontást, hogy gyönyörű színek jelenjenek meg a képernyőn.

[A 4K/60p/4:4:4-kompatibilis televíziót egy 18 Gbps-kompatibilis, nagy sebességű kábellel kell csatlakoztatni. Ultra HD Blu-ray-tartalom megjelenítésénél a 4K/24p adat 4:4:4/36-bites adattá, a 4K/60p adat pedig 4:2:2/36-bites adattá alakul át.]

 

Optimális HDR képfeldolgozás

Egyre több HDR-tartalom válik elérhetővé lemezen és streamelő szolgáltatásokon, ezért elengedhetetlenné vált a HDR-tartalmak optimális megjelenítése. A széles kontraszttartomány mellett az Ultra HD Blu-ray lejátszók által megjelenített képeken, a sötét és a világos részeken is látszódnia kell a finom részleteknek. Az új lejátszók ehhez a Panasonic három, egyedi HDR-feldolgozó technológiáját alkalmazzák.

 

  1. HDR-optimalizáló***

A HDR-kompatibilis televíziók tónustérképezést alkalmaznak, hogy egy jelenet fényerőtartományát megfelelően illesszék a tartalom statikus metaadataihoz, de néha az adott modell korlátai miatt nem lehet optimális eredményt elérni. Ha a tónustérképezés a lejátszón történik, a televíziótól függetlenül megbízható minőségben továbbítódik a HDR képminőség. A Panasonic eredeti képfeldolgozó technológiái nagyobb felbontású HDR-képeket állítanak elő, a tónustérképezéssel pedig megfelelő fényerővel jelenítik meg a tartalmakat. Optimális minőségben játszhatók le a hagyományos HDR10 és televíziós tartalmak is.

 

  1. HDR-beállítások eltérő lejátszási környezetekhez

Valamennyi 2018-as modell HDR-módosító funkcióval rendelkezik, amely nagy pontossággal képes megjeleníteni a sötét és a világos képrészeket. A HDR-képek sötétebb jelenetei világos szobában néha nehezen láthatók, és sokszor fényerő-módosítást igényelnek. A HDR-jelek mások, mint az SDR-jelek, ezért a létező módosító funkciók nem elegendők. Az UB9000, UB820, UB420, UB330 és UB320 lejátszók eredeti technológiát alkalmaznak a HDR videojelek optimalizálásához, így szabadon képesek módosítani a HDR képek fényerejét. A távirányítón lévő HDR Setting nyomógombbal a felhasználó egyszerűen választhatja ki a szoba világosságának megfelelő, optimális beállítást.

 

  1. HDR-SDR átalakítás (optimalizált tónus-újratérképezés SDR-TV-hez)

A Dynamic Range Conversion a hagyományos Blu-ray Disc minőségnél nagyobb fényerővel még szebb képeket jelenít meg a standard dinamikus tartománnyal (SDR-TV) rendelkező, nem HDR TV készülékek képernyőjén. Ez a funkció maximálisan kihasználja az Ultra HD Blu-ray technológiában rejlő képmegjelenítési lehetőségeket.

 

THX tanúsítvány1

A THX® tanúsítvánnyal rendelkező UB9000 Ultra HD Blu-ray lejátszó precízen jeleníti meg a finoman árnyalt színeket és a részletgazdag jelenteket, hogy pontosan adja vissza a nézőknek a filmkészítők elképzeléseit. A lejátszó mindehhez valósághű hangzást szólaltat meg.

 

Prémium hangzás az UB9000-rel: egyedi audiotechnológia a gazdag hangzásvilágért

További információ található a mellékletben.

 

Nagy merevségű készülékház és központosított lemezmeghajtás

  • Újonnan fejlesztett meghajtás és központi mechanizmus

Az újonnan fejlesztett, háromdimenziós, vastag acéltányérral rendelkező meghajtás a kétrétegű készülékház közepén rögzíti az optikai lemez meghajtását, ezzel csökkenti a lemez forgatásánál fellépő rezgéseket és zajokat.

  • Kétrétegű készülékház

A kétrétegű készülékház és a nehéz acéltányér alacsony súlypontot és csökkentett rezgést biztosítanak.

  • Alumínium elő- és oldallapok

Az elő-és oldallapok alumíniumból készültek, ami növeli a készülékház merevségét és csökkenti a rezgéseket.

 

7.1-csatornás analóg audiokimenet

Az UB9000 modell támogatja a 7.1-csatornás hangtechnikát, hogy közvetlenül lehessen csatlakoztatni a házimozirendszerhez az élethű, térhatású hangzásért. Ráadásul az UB9000 kimenetei aranybevonatúak, hogy jobban ellenálljanak az oxidációnak és megőrizzék kiváló jelvezető képességüket.

 

Twin HDMI Pure AV (Audio/Video szigetelt iker HDMI)

További információ található a mellékletben.

 

Nagy felbontású hanglejátszás

Az új Panasonic Ultra HD Blu-ray-lejátszók nagy felbontású audioteljesítményt képesek megszólaltatni. A hagyományos WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA formátumokon kívül DSD (11,2 MHz***/5,6 MHz/2,8 MHz) ALAC és AIFF zenefájlokat is le tudnak játszani. Egyszerűen csatlakozzon otthoni hangrendszeréhez és élvezze zenéit eredeti stúdióminőségben.

 

Digital Tube Sound felskálázással

További információ található a mellékletben.

 

Intelligens kapcsolat: teljeskörű hálózati funkcionalitás a 4K források egyszerű használatához

 

Hangvezérelt képélmények

A Panasonic 2018-as Ultra HD lejátszói*** támogatják a Google Assistanttel (hamarosan elérhető)* és az Amazon Alexával (hamarosan elérhető)* működtetett hangvezérlést. Elég a parancsot kimondani egy meglévő, Google Assistantet vagy Amazon Alexát futtató készüléknek, és máris különböző funkciókat működtethet hangvezérléssel. Például előrébb léptetheti vagy megállíthatja a lejátszást anélkül, hogy a távirányító után kéne nyúlnia.

 

Kompatibilitás a 4K VOD-szolgáltatásokkal

Az új Panasonic Ultra HD Blu-ray lejátszók támogatják a 4K VOD (Video on Demand) szolgáltatásokat, a legtökéletesebb videonézési élményt nyújtva azoknak, akik kompromisszumok nélküli kép- és hangminőséggel kívánják élvezni a streamelt tartalmakat.

 

4K videokamera- és JPEG-lejátszás

További információ található a mellékletben.

 

Külső: stílus és kompakt forma a kiváló minőség jegyében

A csúcstechnológia egy stílusos, kompakt készülékben ölt testet. Az UB820, UB420 és UB330/320 modelleket a Panasonic 3D metszett üvegfelülete foglalja magában. Az egyszerű, mégis figyelemfelkeltő forma nagyszerűen egészíti ki a síkképernyős televíziókészülékeket. Az Ultra HD Blu-ray lejátszó előlapjának mind a négy széle metszett, ami egy finom, de jellegzetes megjelenést biztosít. Az alumínium elő- és oldallapok tovább fokozzák az UB9000 hangminőségét, és egyben teljessé teszik a prémium kategóriához méltó luxusmegjelenést.

 

*Elérhetősége nem mindenhol biztosított
** Szoftverfrissítéssel aktiválható
***Nem elérhető az UB330/320 sorozatokban

1A THX név és a THX logó a THX Ltd. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.