Összetett környezet, egyszerű felügyelet

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Manager 3.2. A szerverfelügyeleti szoftverrel a vállalatok egyetlen, központosított eszközön keresztül kezelhetik és monitorozhatják a Linux rendszereket, virtuális gépeket és konténereket, így a DevOps és az IT üzemeltető csapatok átfogó irányítással rendelkeznek az informatikai erőforrások felett. A szoftveralapú infrastruktúra kulcsfontosságú elemének számító termék használatával a szervezetek csökkenthetik a költségeket, könnyebben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket, és egyszerűen menedzselhetik a nagyobb és összetettebb, akár IoT-, felhő- és konténermegoldásokat tartalmazó környezeteket is.

A SUSE Manager előnyeit bemutató videó megtekintéséhez kattintson a fenti objektumra vagy a következő linkre: https://www.youtube.com/watch?v=86-t5AuigB0

A megoldás magában foglalja a nyílt forráskódú Salt konfigurációkezelő szoftver legfrissebb kiadását, és lehetővé teszi a szoftverek, eszközök, hibajavítások és beállítások automatizált és költséghatékony kezelését. Az új SUSE Manager mostantól a SUSE CaaS Platformnál, valamint a Raspberry Pi-alapú IoT-készülékeknél is használható patch szerverként, és a Kubernetes integrációnak köszönhetően lehetővé teszi a SUSE CaaS Platformon működő Docker lemezképek és konténerek felügyeletét, illetve azok frissítéseinek és esetleges sebezhetőségeinek ellenőrzését.

A friss kiadásban már konténeralapú SUSE Manager Proxy is elérhető, ami csökkenti az erőforrásigényt, illetve megkönnyíti a telepítést és a méretezést. A legutóbbi változat ezenfelül a beállítások kezelését és az ismétlődő feladatok automatizálását is egyszerűsíti, még átfogóbb rálátást biztosít az erőforrásokra, továbbá a legújabb SUSE Linux Enterprise megoldások esetében is támogatja a telepítést és a migrációt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .