Új monitorok a következő generációs gaming élményekhez és a modern munkahelyekre

A vállalat a minimalista Space monitort a modern munkahelyek számára, az ultraszéles 49 colos CRG9 monitort a kiváló játékélményt keresőknek, a szupervékony kialakítású 4K UHD ívelt monitort pedig a tartalomgyártóknak ajánlja

A Samsung bemutatja három új készülékét, a modern és minimalista Space monitort, a páratlan gaming élményt biztosító CRG9-et és a lenyűgöző, 4K UHD ívelt UR59C monitort, amely kitűnő választás lehet a tartalomgyártók számára. A monitorok kiváló technológiai megoldásokat nyújtanak, a magával ragadó játékélményt kínáló ultraszéles kialakítástól és életteli színektől a helytakarékos, produktivitást növelő megoldásokig.

„A legújabb Samsung monitorok elképesztően sokoldalúak és kifejezik a vállalat elkötelezettségét a folyamatos innováció és a piacvezető pozíció megtartása mellett – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Ezek a monitorok az idei évre tervezett stratégiánk részét képezik, melynek lényege, hogy több lehetőséget biztosítunk a felhasználók számára, így a számukra leginkább megfelelő megoldást választhatják.”

Space monitor: Modern, minimalista és flexibilis dizájn

A Samsung Space monitor a letisztult formatervezésnek és funkcionalitásnak köszönhetően segít, hogy a felhasználók a képernyőre, és ne annak környezetére koncentráljanak. A helytakarékos, beépített tartókar az asztal széléhez csatlakoztatható, így szabadít fel hasznos területet és fokozza még inkább a produktivitást. A Space monitor könnyen állítható és szemmagassághoz igazítható, használaton kívül pedig a falhoz tolva teszi szabaddá az asztal teljes felületét. A készülék az ergonomikus kialakításnak, a könnyű állíthatóságnak, a csatlakozók hozzáférhetőségének és a praktikus kábelkezelésnek köszönhetően tesz még inkább funkcionálissá bármely, akár irodai, akár otthoni munkaállomást.

A kifinomult formatervezésen túl a Space monitor egy lehetőségekben gazdag, magas teljesítményű képernyőt jelent. A 27 colos modell részletgazdag, tűéles képekkel kínál QHD felbontást, a 32 colos modell pedig 4K UHD-ben jeleníti meg a kívánt tartalmakat.

A Space monitor egyedi karos állvánnyal érkezik, amely összecsukva eltűnik a monitor hátlapjában. Az állványnak köszönhetően a Space monitor könnyen dönthető és mozgatható, a mindenki számára kényelmesen használható Samsung Zero Height állíthatóállvány-technológiának köszönhetően pedig akár egészen az asztal lapjáig leengedhető.

A karos állvány nem csak a használatot teszi kényelmesebbé, a kábelkezelés problémáját is elegánsan oldja meg. A táp- és HDMI kábeleket a kar belsejében vezethetjük el, így lesz letisztult a munkakörnyezet.

CRG9 49 colos gaming monitor: Ultraszéles képernyő dual QHD felbontással

A CRG9 nagyfelbontású, ultraszéles gaming monitor 32:9 képaránnyal, 120 Hz-es frissítési rátával, 4ms válaszidővel és 49 colos kijelzővel érkezik, amely minimalizálja az akadozást és az elmosódást. A kimagasló játékélmény érdekében a készülék AMD Radeon FreeSync™ 2 HDR technológiával érkezik, amely csökkenti a kép akadozását, szakadozását és a bemeneti késleltetést, ezzel biztosítja az elérhető legmagasabb másodpercenkénti képkocka számot és a zökkenőmentes játékot.

A dual QHD felbontásnak (5120×1440) és a HDR10 legmagasabb, 1000 nites fényesség értékének köszönhetően a kép legvilágosabb és legsötétebb részei is hihetetlenül részletgazdagok lesznek, a tartalom szinte életre kel a CRG9-en. A HDR10 technológia kiemelkedő helyi képhalványítást, a magas kontrasztarányú HDR megoldás pedig olyan, még látványosabb, magas fényerejű képalkotást tesz lehetővé, amelyek más, HDR monitorokon általában nem tapasztalhatóak. A monitor továbbá a Samsung Quantum Dot technológiájával érkezik, melynek segítségével a valósághű színek hihetetlenül széles skáláját képes megjeleníteni, az 1800R ívű monitor pedig a teljes játékélmény érdekében biztosít ultraszéles látómezőt.

A két darab, egymás mellé helyezett 27 colos QHD 16:9 képarányú monitornak megfelelő ultraszéles kijelző multitasking feladatokra is kiválóan alkalmas a PBP (Picture-by-Picture) funkciónak köszönhetően, amellyel egyszerre két videó forrást is megjeleníthetünk a készüléken.
A CRG9 egy HDMI és két DP csatlakozóval, USB 3.0-val és fejhallgató csatlakoztatási opcióval érkezik. A Samsung CRG9-et a játékosok kényelmét és a helyigényt szem előtt tartva kisebb állvánnyal tervezték.

UR59C 32 colos monitor: 32 colos ívelt 4K UHD kijelző, tartalomgyártóknak tervezve

Az új UR59C 32 colos monitor ideális választás a sokoldalúságot és a teljesítményt egyaránt kereső tartalomgyártók számára. A készülék 2500:1 kontrasztarányú, teljes 3840×2160, 4K felbontású ívelt UHD kijelzője több mint egy milliárd szín megjelenítését támogatja. Az 1500R ívű kijelző tartalomalkotás, videózás vagy éppen játék közben is folyamatosan magával ragadó élményt nyújt, a hosszabb időn át tartó, folyamatos használat mellett pedig az átlagosnál kevésbé fárasztja a szemeket.

A szupervékony kialakítással érkező UR59C az anyagmintás hátlappal együtt számolva mindössze 6,7 mm széles. A három oldalán keret nélküli monitor egy vékony, mégis ellenálló V alakú fém talpra csatlakozik, amely magában foglalja a kábeleket, így csökkenti a készülék foglalta helyet a munkahelyen.

A monitorok Magyarországon a második negyedévben lesznek elérhetőek.

Az új, 2019-es Samsung monitorokról további információ a https://displaysolutions.samsung.com/ces2019 oldalon érhető el.