Új logisztikai központot nyitott a Phoenix Contact

Az elmúlt évek jelentős bővülése okán új logisztikai központot nyitott Budaörsön a Phoenix Contact magyarországi képviselete. A közel 1 millió eurós beruházás eredményeként az ipari elektrotechnikai és automatizálási termékek 70 százalékát 24 órán belül képes szállítani a vállalat.

Az elmúlt évek jelentős bővülésének köszönhetően kinőtte korábbi raktárát a Phoenix Contact Magyarország, ezért úgy döntöttek, hogy új logisztikai központot hoznak létre. A Budaörsön, saját tervek alapján megvalósított 1 millió eurós beruházás keretében nemcsak az alapterület négyszereződött, de a raktárautomatizálási rendszer és egyéb ergonómiai fejlesztések révén a kiszolgálás színvonala is új szintre lépett. „Raktárunkba minden hétköznap érkeznek termékek a Németországban található blombergi központból. Az új helyszínen több mint 1300 terméket tartunk készleten, amit a jövőben tovább bővítünk a legújabb technológiákkal felvértezett megoldásainkkal. Ez utóbbiak közé tartoznak például a direkt rugós sorkapcsok, a mobiltelefonról felügyelhető intelligens Quint tápegységek vagy éppen az extra vékony Termitrab túlfeszültség-levezetők” – mondta Pálos Gábor, a Phoenix Contact magyarországi képviseletének vezetője.

Automatikus árutovábbítás, gyorsabb kiszolgálás

Az új logisztikai központ gyorsabb áruátvételt és -feladást tesz lehetővé, a vállalat a megrendelt termékek 70 százalékát képes 24 órán belül partnereinek kiszállítani. A rendelések összekészítését automatikus árutovábbító rendszer segíti. A raktáron belül kialakított VAC (Value Added Center) révén pedig a vevők egyedi igényei szerinti csomagokat – így pl. összeszerelt sorkapocs sorokat, előre megírt jelölőanyagokat – állít össze a Phoenix Contact. „Az új központ még inkább alkalmazkodik a magyarországi ipari létesítmények, gyártó cégek igényeihez, hiszen a nagy árukészlet és a gyors, testreszabott kiszolgálás révén képesek vagyunk minimalizálni partnereinknél a rendszerkieséssel járó időt” – tette hozzá Pálos Gábor.

A Phoenix Contact az új logisztikai központot – melynek kialakítása tavaly ősszel kezdődött meg – félnapos élményprogram keretében június végén, kiemelt partnerei társaságában avatta fel.