Új kihívás

24 óra leforgása alatt, legalább 8 jó dolgot tenni

2408: Tegyél jót, legyél jó!

Egyetlen nap rengeteg mindenre elegendő. Akár az is beleférhet, hogy egy-két apró jócselekedettel mentasd az egész világot! Pontosan ez a célja a #2408 kihívás életre hívóinak. A jótékonysági akció lényege, hogy minél többen próbáljanak 24 óra leforgása alatt, legalább 8 jó dolgot tenni.

A legapróbb dolgok a legnagyobbak

A kihívás teljesítése egyáltalán nem lehetetlen, sőt! Ha jócselekedetekről van szó, hajlamosak vagyunk az óriási, heroikus tettekre gondolni, pedig egészen aprócska segítségek is rengeteget számítanak! Ilyen például, ha megdicséred valakit, megköszönöd, hogy a párod levitte a szemetet, átadod a helyed a trolin, vagy éppen átsegítesz egy idős nénit a zebrán. Már egy-egy ilyen pici figyelmesség is képes változást hozni, képzeld, mi történne, ha egy egész napig keresnéd a jót!

„ Olyan sok negatív hatás ér minket napról napra, a szomszédban dúló háború, a járványok, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az egész világ ilyen komor hely. Ha megpróbálunk tudatosan máshogy gondolkozni, elkezdünk jó dolgokat tenni egymásért, akkor egy idő után megtörténik a szemléletváltás és a körülöttünk lévő világ is sokkal szebb, boldogabb hely lesz. Nem nagy áru kell tenni, elég kicsiket is, de azokat mindig ” – el Tóth Mihály.Az akció lényege, hogy egy nap alatt 8 jócselekedet hajtsunk végre. Ha csak egy ember egyetlen nap 8 jó dolgot csinál, és az a 8 ember akivel jót tettek, ugyanígy tesz, akár 7 nap alatt az egész országot lefedhetjük: mindenkivel tettek jót és mindenki tett jót másokkal. Egy kis lelkesedéssel pedig többezres tömegekhez juthat majd el az akció és valódi változást is hozhat. A honlapon bárki megnézheti, mások milyen tetteikre büszkék, akár példát is meríthetünk ezekből, a teljesség igénye nélkül néhány ilyen:

Visszavittem egy elveszett pénztárcát a tulajdonosának, miután megtaláltam az utcán.,
Lenyírtam a szomszédom füvét, amikor észrevettem, hogy nem volt rá ideje.,
Köszönőlevelet küldtem egy tanárnak, aki jelentős hatással volt az életemre.,
Beiratkoztam önkéntesnek egy helyi ingyenkonyhára, hogy segítsek a rászorulókon.,
Segítettem egy eltévedt turistának eligazodni a városban.,
Vettem egy extra kávét a kávézóban, és odaadtam egy idegennek, aki úgy tűnt, hogy ráférne egy kis felfrissülésre.


Jót tenni jó érzés

Jót tenni remek érzés, az pedig még jobb, ha elismerik, hogy jó volt. Ezért a kihívás elmesélhetett az aktuális sikereidet, a szervezők pedig hálásan megköszönik és egy apró meglepetéssel is meghálálják! A #2408, a szeretet számának folyamatosan visszanézhetett azt is, hogy kik voltak a legutolsó hétköznapi hősök, és ők hogyan tartják meg a hellyé tenni a világot.

További információ: https://2408.hu/