Új divatikont teremtett a két neves alkotó

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A világhírű divattervező, Bea Szenfeld és a legendás kamionépítő, Svempa Bergendahl, felspécizett, új célra hasznosított ékszíjakból készítette el legújabb divat dzseki modelljét, a kamionvezetőket ünnepelve ezzel.

Az alkotópáros osztozik az innováció, és az egyedi tervezés iránti állhatatos szenvedélyen, ennek eredményeként született meg egy igazán egyedi és páratlan divattermék: a Griffin Jacket (Scania griff dzseki). Munkájukat a Scania szimbóluma, a griffmadár inspirálta, és 200 méternyi megerősített Scania ékszíjból készült, így a súlya nagyjából 12 kg lett. A Griffin Jacket (Scania griff dzseki) 800 darab aprólékos munkával toll alakúra formált darabból van összevarrva.

„Tudjuk, hogy a kamionvezetők számára a spéci dzseki ikonikus és megunhatatlan, kedvenc ruhadarab, ezen felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy belevágunk a közös munkába. A járművezetők számára ez a dzseki nem csak egy funkcionális ruhadarab, hanem az egyéni stílus kifejezőeszköze is. Svempa és Bea bámulatos erőfeszítései eredményeként egy egyedülálló kamionos dzsekit készítettünk az úton lévő pilóták számára – meséli Sophie Haftor, a Scania Járműtartozékok és Sajátmárkás Termékek igazgatója.

Bea Szenfeld – akinek tervei alapján készített ruhákat Björk és Lady Gaga is viselte – kísérletező stílusáról ismert, a konvencióktól messze elrugaszkodó anyagokat használ szokatlan darabjainak megtervezéséhez. Szenfeld izgatott lelkesedéssel fogadta a megbízást, hogy egy egyedi művészeti alkotást hozzon létre a Scania részére, ezt mondja: „Meghökkentő, ugyanakkor kézenfekvő együttműködés volt. Jóllehet, sok eddigi munkám során értéknövelő újrahasznosítással rengetegszer dolgoztam különféle anyagokkal, papírral, általában, ehhez képest óriási, és elgondolkodtató feladat volt kivágni a Scania kamionokból származó, megerősített ékszíjakat. Az erőforrások felhasználásának módját újra kellett gondolnunk, és azt, hogy hogyan tudjuk más célra átalakítani a rendelkezésre álló anyagokat!”

Svempa Bergendahl, aki a világhírű tuning kamionokat tervezi, így vélekedik erről: „500-nál is több Scania jármű tervezése után tökéletes lépés-váltás volt, hogy együtt dolgozhattam Beával a Griffin Jacket (Scania griff dzseki) modellen. Valami olyat akartunk alkotni, ami ajárművezetőt ünnepli, és életre kelti a Scania lényegét is. Semmi nem testesíti meg jobban a Scania jellegét, mint a griffmadár, ami egyben a Scania ikonikus szimbólumává és a márkával leginkább azonosítható jeggyé vált”.

A Griffin Jacket (Scania griff dzseki) inspirált bennünket arra, hogy a Scania tervezett egy korlátozott számban kapható konfekciós vonalat is, amely magán hordozza a dzseki
legjellemzőbb jegyeit; a sötét színek palettája, a tollminták és a griffmadár szimbólum ezek. Szem előtt tartva a járművezetők igényeit, ez a kollekció eleget tesz minden tekintetben azoknak a megpróbáltatásoknak, amivel a járművezetőknek nap mint nap szembesülniük kell. A női és férfi ruházatot egyaránt felölelő kollekció megalkotását egyértelműen a fenntarthatóság elgondolása vezérelte. Anyagválasztékában a biopamut, újrahasznosított poliészter, és újrahasznosított fémhulladék szerepel, amelyekből sapkák, kulcstartók, pólók, kapucnis pulóverek és kamionos dzsekik készülnek.

A Griffin Jacket (Scania griff dzseki) megvásárlására a Barnebys-nél lehet majd licitálni, az eladásából befolyó bevételt egy vezető nemzetközi jótékonysági szervezet, az ActionAid támogatására fordítják, amely szervezet világszerte nőkkel és lányokkal dolgozik együtt, és azok számára nyújt segítséget, akiket érint a klímaváltozás és a megváltozott környezet. Az aukcióra 2017. november 7–22 között került sor, és hamarosan be is jelentik a nyertes ajánlatot, és az ajánlat összegét.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .