Turbinédzser – Legyen a Turbina ezúttal a tiniké!

(https://fb.me/e/1uOLnqbdG)

Mi várható?

Egy kis tudatosság

Alsó tagozatosok számára:

14:00-15:00 Czirják Erika meseíró és fejlesztőpedagógus könyvbemutatója és játékos foglalkozása a tudatos mobilhasználatról (6-10 éves korig ajánlott)

Mobil-mesék: Félsz, hogy az okoskütyük a te gyermekedet is teljesen beszippantják? Felelős szülőként tökéletesen tudod, hogy az online eszközök nagyon hasznosak, de azt is, hogy könnyen elragadhatnak bennünket a való világtól. A Mobil-mesék izgalmas, színes és tanulságos történetei abban segítenek neked, hogy a gyermekedet támogatni tudd az online és a való világ egyensúlyának megtalálásában. A történetek útmutatást és kapaszkodót kínálnak, miközben a gyermekek megtanulhatják kontrollálni saját eszközhasználatukat.
https://www.facebook.com/czirjakerikameseiro
https://czirjakerika.hu/cartflows_step/mobil-mesek/

Szülőknek és felsőbb évfolyamoknak:

15:00-15:30 Zubor Rozi – IgenAnya beszélgetése Mehringer Marcell énekessel a social média hatásairól.https://www.facebook.com/marcimehringer


Egy kis irodalom

16:45-17:55 Holdongolf Projekt: Felül a gálya Petőfi 200 – zenés standup előadás

“Habár alul a víznek árja”, ám a mai gályák már nem is azok a süllyedős fajták. Olyan biztosan ülik meg a hullámokat, hogy talán nincs is olyan tengeri vihar, mely a mélybe sodorhatná őket.
És hol van most Petőfi? Nincsen se Pilvax, se márciusi ifjak, de különben is, messze van már az a 19. század. Maradt nekünk a humor, meg a szövegek – és visszaemlékezések tömkelege.
Ezeket felhasználva alkotta meg ezt a zenés estet Kathy Zsolt színész, Petruska András gitárvirtuóz, és Maszkura (Bíró Szabolcs) harmonika művész. Az esten vár továbbá az a Petőfi, aki egy fokkal közelebb áll a valósághoz, és ezáltal hozzánk is.
https://www.facebook.com/HoldonGolfProjekt


Egy kis zene

15:30-16:30 The Free Four zenekar

Ez a menő rockegyüttes három, 9-11 éves gyerekből áll, akik már most profi előadóművészek! A Free Four nevet a Pink Floyd ihlette, basszusgitárosuk, Guy Pratt pedig a „tweens” egyik támogatója! Ismert pop- és rockdalok sajátos feldolgozását, valamint saját szerzeményeket játszanak.
A The Free Four együttes 2020 szeptemberében kezdte el a közös munkát. A mostani felállásnak három állandó tagja Németh Dalma (ének), Földi Levente (gitár), Földi Gergely (dob), emellett lehetőséget biztosítanak más fiatal, tehetséges zenészeknek is a bemutatkozásra. Az együttes célja, hogy az élő rockzenét lendületes, fiatalos hangszerelésben a korosztályukkal megismertessék.
https://www.facebook.com/thefreefourTFF

18:00-19:00 Street Sixteen zenekar

A Street Sixteen tinizenekar koncertjén most is nagy hangulatra számíthatsz, a három fiú mindent bedob, hogy jól érezd magad! Lesz Muse, Nirvana, The Beatles, Led Zeppelin és Foo Fighters. Ott a helyed! A Street Sixteen tagjai: Czutor Simon (basszus gitár) Tóth Csanád (gitár) és Tóth Mátyás Iván (dob). Mindhárman játszanak mindegyik hangszeren és énekelnek is. Régi és újabb nagy rock zenekarok dalait adják elő erős feldolgozásban. Legutóbbi fellépéseik a Budapest Parkban és a Sziget Fesztiválon voltak, a Tribute színpadon, a Sziget történetének első gyerekzenekaraként.
https://www.facebook.com/streetsixteenbandofficial


Egy kis művészet

Karácsony Flóra és Takács Orsolya kiállítása is megtekinthető lesz a kiállítótérben:
https://www.facebook.com/events/630859485833962


Ti is készíthettek

Kézműves asztalunknál egyedi névre szóló ékszereket és mini florariumot a La FlorArt-tal.

A La FlorArt koncepció egy újrahasznosított, indusztriál stílusból forrta ki magát. Egyedi üvegekbe, főképp régi kémiai lombikokba ültethettek a mikroklímának megfelelő, örökzöld növényeket. Az üvegek különlegessége abban rejlik, hogy mindegyik egyedi gyártású, fújt üveg és már nem kaphatóak máshol. A növények többsége lassú növésű, melyek bírják a párás környezetet és kevesebb gondozást igényelnek. Amennyiben Te is szeretnéd egy ilyen különleges növénnyel díszíteni a lakásod, mindenképp látogass el a Turbinába, és készítsd el a sajátod!

https://www.facebook.com/LaFlorArtFlorarium


MINDEKÖZBEN:

Részt vehettek nyomozással egybekötött lézer akadálypályánkon, a bisztró mellett pedig hajfonás és hennafestés vár titeket.


És mindez mennyiért?

ELŐVÉTEL

Felnőtt jegy / 2000 Ft
Gyerek jegy (2 éves kor felett) / 1000 Ft
Családi jegy (2 gyerek, 2 felnőtt) / 5000 Ft

HELYSZÍNEN

Felnőtt jegy / 2200 Ft
Gyerek jegy (2 éves kor felett) / 1200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) / 6000 Ft

Vlll. kerületi lakcímkártyával a belépés féláron!

◖ Jegyek: https://tixa.hu/turbinedzser_20231023_turbina


Hol?


Turbina Kulturális Központ
1082 Budapest, Vajdahunyad u. 4.