Új beruházások és magasabb fokozatra kapcsolt digitalizáció a pandémia idején

Miközben 2020-ban a koronavírus elleni védekezés nem kis erőforrásokat kívánt az egészségügyi intézmények részéről, az Affidea Magyarország jelentős digitális beruházásokat hajtott végre a betegutakat illetően, bővítette jelenlétét egy új diagnosztikai központ nyitásával, hogy a betegek számára minél szélesebb hozzáférést biztosítson a legégetőbb, szükséges szolgáltatásokhoz.

Megújult műtő és angiográf a Péterfy Sándor utcai Affidea diagnosztikai centrumban

Az Affidea cserélte és korszerűsítette az ultrahang-berendezéseit a Dózsa György úti, a Péterffy Sándor utcai kórházi központjaiban, illetve a Mammut magánegészségügyi centrumban. Mindemellett a Péterffy Sándor utcai kórházi központban cserélték az angiográfot, és ezzel együtt megújult a teljes angiográfiás műtői terület is. A kórházi centrum ezen kívül kapott egy modern digitális röntgent is csakúgy, mint azok a magánegészségügyi centerek, ahol nagyobb volumenű foglalkozás-egészségügyi ellátás zajlik. Az Affidea Magyarország folyamatosan figyelemmel kíséri a telepített alap berendezéseket és határozott terv alapján cseréli az eszközöket annak érdekében, hogy mindig modern és nagy teljesítményű gépekkel dolgozzon. Dr. Kardos Lilla, a vállalat Magyarországért felelős vezető orvosigazgatója elmondta: „A gépcseréket illető döntéseknél fontos szempont a berendezés életkora, illetve az, hogy milyen típusú betegellátás folyik azon a helyen, ahová telepítik. A gyorsabban telepíthető képalkotó modalitások közül több cseréjére és modernizálására került sor tavaly.”

2020 a digitalizáció éve volt

A szakértők szerint 2020 a világjárvány miatt a digitalizáció éve volt, és ez igaz az Affidea Magyarország esetében is, ahol számos digitális beruházást hajtottak végre. Tavaly nyáron indult el mind a Páciensportál – amelylehetővé teszi a betegek számára, hogy könnyen és biztonságosan hozzáférhessenek orvosi eredményeikhez, illetve megosszák azokat a beutaló orvosokkal – mind az Orvosportál. Befejeződött a Network Radiology Menedzsment fejlesztésének első fázisa, amely egy központosított radiológiai irányító rendszer, amellyel sokkal hatékonyabban tudják majd követni a leletátadási időpontokat és azt, hogy az egyes vizsgálatok a leginkább szakértő radiológushoz kerüljenek. A privát centrumok digitális nyilvántartását hozzácsatolták a nemzeti Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT). Mindemellett olyan egyedi fejlesztésekre is sor került, mint például a Sportkórházhoz kapcsolódó radiológiai interfész. Dr. Kardos Lilla kifejtette: „Tavaly nyertük el a Sportkórház teleradiológiai tenderét, és az együttműködéshez jelentős informatikai fejlesztést végeztünk. Ez biztosítja egy interfészen keresztül azt, hogy a kórházból automatikusan, biztonságos és megfelelő módon kerüljenek át a vizsgálatkérések és az elkészült felvételek az Affidea saját radiológiai rendszerébe, az elkészült leletek pedig vissza.”

Tavaly nyílt meg az Affidea Gasztroenterológiai Központ

A járóbeteg-szakellátás erősítését célzó stratégiánk jegyében, egyúttal a speciális szolgáltatásokat bővítve megnyílt a gasztroenterológiai központ a Bank Centerben. Az új specializált telephelyet Magyarország legmodernebb endoszkópos gépeivel szerelték fel, amelyek jóval kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik például a vastagbél- és gyomortükrözéseket. Hazánkban egyedülálló módon belső kamerarendszerrel, NBI technológiával és ScopeGuide-dal működnek. A központ a tervek szerint, továbbképzési centrumként is működik majd, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy elmélyítsék tudásukat és előrébb léphessenek a szakmájukban.

Hidvégi Áron, az Affidea Magyarország kereskedelmi igazgatója hozzátette: 2021-ben a pácienseink ellátásának biztonsága és minősége érdekében további beruházásokat tervezünk a Váci Greens és a Mammut központokban, valamint a Bank Centerben is. Ez utóbbiban, ugyan Gasztroenterológiai Központunkat csak tavaly nyitottuk, már idén tovább modernizáljuk annak megjelenését és hangulatát, még nagyobb kényelmet és jobb ellátást biztosítva ezzel pácienseinknek. Ezzel párhuzamosan, a Medical Service Budapest Kft. felvásárlása is gyakorlatilag a tavalyi év végén zárult le. Az MSB járóbeteg-szakellátási centrumok (Corvin, Mammut és Árkád Egészségközpontok) működését fésültük össze az Affidea operatív tevékenységével, mindezt úgy, hogy kifejezett célunk volt az Egészségközpontok arculatának megőrzése.