Megérkezett a lézertechnológiás Dyson V15 Detect

Megérkezett a lézertechnológiás Dyson V15 Detect

Higiénikusabb otthonok: megérkezett a Dyson első lézertechnológiás porszívója, ami még a szabad szemmel nem látható port is felfedi

A Dyson eddigi legnagyobb szívóteljesítményű intelligens porszívója a mikroszkopikus méretű por észlelése és eltávolítása mellett a szemcsék méretét és mennyiség is monitorozza, így valós idejű tudományos bizonyítékot adva a mélytisztítás hatékonyságáról.

  • A lézeres porkereső a Laser Slim Fluffy™ tisztítófejbe ágyazott, pontos szögbe állított zöld lézer láthatóvá teszi a szabad szemmel nem látható porszemcséket, így biztosan semmi nem marad ki a takarításból.
  • Az acoustic porszenzor visszajelzést ad a mélytisztítás folyamatáról. Az LCD kijelző mutatja felszívott porszemcsék méretét, mennyiségét, és valós idejű tudományos bizonyítékot ad a mélytisztítás hatékonyságáról. A piezo szenzor folyamatosan monitorozza a mikroszkopikus porszemcséket és szükség esetén automatikusan növeli a szívóerőt. 1
  • Az új Hair Screw tisztítófej anti-tangle technológia segítségével gyorsan és hatékonyan takarítja fel a hajat és állatszőrt. A csomósodást megelőző tölcsér alakú hengerkefe a portartályba görgeti a hajat. Motorizált tisztítás a kisebb területekhez.
A Dyson V15 Detect az első, amelyben a Dyson a megbúvó por láthatóvá tételére a porszívófejben lézertechnológiát alkalmazott.

A vezeték nélküli porszívók legújabb generációjának, a Dyson V15 Detect bemutatásának köszönhetően könnyebbé vált a higiénikus otthonok megteremtése. A készüléket úgy alakították ki, hogy még az egészen 10 mikron méretű apró, megbújt porszemeket is érzékelje, a felszívott koszról a piezo szenzor ad tudományos visszacsatolást. A Dyson ezekkel a technológiai újításaival átírja az otthoni mélytisztítás fogalmát.

Az új porszívókban, melyet egy 370 főből álló globális mérnökcsapat alkotott meg, Dyson Hyperdymium motor található, ami 240 wattos2 szívásteljesítménnyel működik. Az 5-fázisú szűrőrendszere pedig akár 0.3 mikron nagyságú mikroszkopikus részecskék és allergének 99.97%-át képes magába zárni, hogy a lehető legtökéletesebb mélytisztítást biztosítsa. A készülék egy teljesen új Dyson porszívó generáció tagjaként különböző háztartások különböző takarítási igényeit kielégítve segít a higiénikus otthonok megteremtésében egy olyan időszakban, amikor az emberek 60%-a többet takarít, mint korábban bármikor.4

1 A Dynamic Load Sensor technológia csak Auto üzemmódban elérhető, a High Torque tisztítófejet csatlakoztatva.

2 Szívóerő tesztelve az EN IEC62885-4 CL5.8 és CL5.9 szabványok alapján, a rugalmas nyílásnál, telitöltött portartállyal, Boost üzemmódban, a vezeték nélküli rúdporszívók piacán.

3 Szűrés tesztelve az ASTM F3150 szabvány alapján, Boost üzemmódban, független harmadik fél által, az SGS-IBR Amerikai Egyesült Államok beli laboratóriumában, 2020-ban.

4 A Dyson 2021-ben végzett, egész világra kiterjedő vizsgálata szerint, melynek során tíz országban (Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Japán, Kína, Dél-Korea, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország és Olaszország) 10 754 válaszadót kérdeztek meg 2020. október 23 és november 11. között. Az adatokat globálisan súlyozták, hogy a eltérő lakosság esetén is reprezentatív legyen.

Mérnökként az a feladatunk, hogy megoldást találjunk a mindennapi problémákra, amikből az elmúlt időszakban rengeteg új került felszínre a négy fal között” – magyarázta James Dyson, főmérnök és alapító. „Gyakrabban takarítunk, hogy megszabaduljunk az otthon töltött idő miatt kialakult plusz kosztól és ebben tisztaságban keressük a megnyugvást is.

Legújabb porszívóinkban adaptált lézertechnológiát alkalmazunk a nem látható por felderítésére5. A tisztítófejbe épített dióda lézert pontosan 1,5 fokos dőlésszögben, 7,3 mm-re a földtől helyeztük el; így jön létre ugyanis a legjobb kontraszt a porréteg és a földfelszín között. Nem gondoljuk ám, hogy az érzékelés elég. Ezért másodpercenként tizenötezerszer távolítjuk el, és mérjük be pontosan a szemcsék mennyiségét és méretét egy acoustic piezo szenzor segítségével, ami a rezgéseket elektromos jelekké alakítja, és pontosan megjeleníti a felszívott részecskék méretét és számát a porszívó hátulján lévő LCD kijelzőn.

A Dyson V15 Detect nagy teljesítményű és intelligens készülék, ami minden takarításnál tudományos bizonyítékokkal biztosít a higiénikus és tisztább otthonról.”

LÉZERES PORÉRZÉKELÉS

A Dyson Laser Slim Fluffy™ tisztítófejébe lézeres porérzékelő technológiát ágyazott, hogy bizonyosságot nyújtson az otthoni mélytisztitás sikerességéről. A pontos szögbe állított lézer láthatóvá teszi azt a port, amely szabad szemmel nem látható.6

Az ötlet akkor született meg, amikor a Dyson egyik mérnöke a saját otthonában felfigyelt a levegőben lebegő és napsütésben felcsillanó porszemcsékre. Kutatni kezdték, hogyan tudnák ezt a jelenséget átültetni az otthonaikban megtalálható, de szabad szemmel nem látható apró porszemcsékre. A csapat lézerlámpákkal kísérletezett a laboratóriumban, hogy megvizsgálják, hogyan lehet ezt elérni. Így született meg ez az új megoldás.

A Dyson mérnökei a legjobb kontrasztot nyújtó zöld lézer diódát pontosan 1,5 fokos dőlésszögben és 7,3 mm-es távolságra a földtől helyezték el Laser Slim Fluffy™ tisztítófejében. Így láthatóvá és egyszerűbben eltakaríthatóvá válnak a padlón szabad szemmel egyébként nem látható porszemcsék.

5 Kemény padlókhoz tervezett lézertechnológia a Laser Slim Fluffy tisztítófejben. A lézer hatékonysága a környezeti fényviszonyoktól, a szennyeződés típusától és a felülettől függően változhat.

6 Kemény padlókhoz tervezett lézertechnológia. A lézer hatékonysága a környezeti fényviszonyoktól, a szennyeződés típusától és a felülettől függően változhat.

PIEZO SZENZOR

Felismerve azt, hogy az elmúlt időszakban minden korábbinál fontosabb lett az emberek számára, hogy otthonuk higiénikus legyen, a Dyson mérnökei egy olyan technológia kialakításába fogtak, melynek segítségével a használója mérni tudja a készülék által érzékelt és felszívott port, és ezt az LCD kijelzőn meg is jeleníti valós idejű tudományos bizonyítékot nyújtva a mélytisztítás hatékonyságáról.7

Hogyan is működik mindez? Egy acoustic piezo szenzor lett beépítve a porszívóba. A tisztítófej antisztatikus szénszálakkal, távolítja el a mikroszkopikus méretű részecskéket, amiket másodpercenként akár tizenötezerszer is lemér és megszámol. Amikor a porszívó felszívja a port, az hozzáér a tartály bemeneténél elhelyezett piezo szenzorhoz, és az ezáltal kiváltott apró rezgések elektromos jelekké alakulnak. A felszívott por méretet és mennyiséget a beépített LCD kijelző képernyője mutatja, tehát a készülék használója láthatja, mennyi és mekkora port távolított el a porszívó, és tudományos bizonyítékot kap a mélytisztításnak hatékonyságáról.

A porszívó úgy lett kialakítva, hogy amikor a szenzor nagyobb mennyiségű port érzékel, automatikusan növeli a szívóerőt. Ez a funkció akkor indul be, ha automata üzemmódban a piezo szenzor nagyobb porkoncentrációt érzékel. Ilyenkor a reaktív szívóerő automatikusan megnövekszik, és amikor pormennyiség normalizálódik, a szívóerő visszaáll korábbi szintjére.

ANTI-TANGLE TECHNOLÓGIA

Új anti-tangle Hair Screw fej: a Dyson mérnökei gondoltak arra is, hogy megoldják a kefén ragadt hajszálak eltávolítását. Ez az ellenkező állítások ellenére is gyakran kihívást jelent sok porszívónál, ezért a Dyson kialakított egy olyan tölcsér alakú hengerkefét, ami megelőzi a hajszálak felcsavarodását és a portartályba görgeti a hajat. A motorizált fejen lévő sörték olyan szögben lettek elhelyezve, hogy egészen hosszú emberi haj és kisállatszőr esetében se csavarodjon rá a haj.

Új anti-tangle High Torque tisztítófej: A Dyson erőteljes V15 Detect High Torque tisztitófeje 56, fésűhöz hasonlító polikarbonát foga megelőzi a csomósodást és takarítás közben automatikusan megtisztítják a hengerkefét a hajtól.

7 Kijelzőn megjelenített por mérete és mennyisége a használattól függ. A bemutatott példák előfordulhatnak egy vagy több megjelenített mérettartományon belül.

SZŰRÉS

A Dyson V15 Detect a Dyson ötfázisú szűrőrendszerét alkalmazza, ami magába zárja az akár 0.3 mikron8 nagyságú mikroszkopikus részecskék és allergének 99.97%-át, és tisztább levegőt bocsát ki. A Dyson által kidolgozott ciklon technológia hatékonyan szedi fel a port és a piszkot a padlóról és különböző felszínekről, a teljes készülékszigetelésnek köszönhetően ezek nem is tudnak visszaszivárogni az otthonunkba.

MÁR ELÉRHETŐ KÖZVETLENÜL A GYÁRTÓTÓL IS!