Két új nyomógombos strapatelefont mutatott be az EVOLVEO

A cseh EVOLVEO két új nyomógombos strapatelefont dobott piacra. A Strongphone Z4 és Z5 az IP68-as védelemnek köszönhetően azoknak jó választás, akik nehéz terepen szeretnének egy hagyományos telefont használni. A Z5 a maga 4.000 mAh-es akkumulátorával hosszú üzemidőt biztosít, így akár egy túrázás alkalmával is jó szolgálatot tehet. A Z4 ugyan csak 2500 mAh-s akkumulátort kapott, a gyártó azonban mellékel egy töltőállomást is hozzá.

Az EVOLVEO két új telefonja egyaránt tudja azt, ami egy klasszikus kialakítású strapabíró telefontól elvárható. Az IP68 szabvány szerinti védettséggel rendelkeznek, így ellenállnak az ütésnek, a víznek, a sárnak és a hőnek is. Mindehhez 2,8“-os kijelző társul, amely fokozottan karcálló és nyomásálló.

A két telefon között a legnagyobb különbség az akkumulátor kapacitása. A Z5 egy 4.000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, így ha nincs lehetőségünk tölteni, akár hosszabb utakon is jó szolgálatot tehet. A Z4 ugyan csak egy kisebb, 2.500 mAh-es akkumulátorral van felszerelve, a gyártó azonban mellékelt hozzá egy töltőállványt is. Ez a telefon tehát azoknak lehet jó választás, akik műhelyben, építkezésen, vagy valamilyen nehéz terepen végeznek munkát. Mindkét telefon rendelkezik powerbank funkcióval is, aminek köszönhetően más eszközöket is fel lehet tölteni vele.

A két eszköz vészhelyzeti SOS gombbal is fel van szerelve, amellyel veszély esetén segítséget lehet hívni. Ha ezt a gombot megnyomjuk, akkor a készülék felhívja az előre megadott telefonszámot, vagy pedig üzenetet küld rá. A Strongphone Z5 vész esetén a telefon helyzetére vonatkozó információkat is elküldi. A helymeghatározás pontossága a GSM hálózat lefedettségétől függ – a városokban a pontosság tíz és pár száz méter, a városokon kívül kevésbé pontos. A telefonok emellett telefon 2 Mpx-es kamerával, erős LED zseblámpával és beépített FM rádióval is rendelkeznek, és nem hiányozhatnak az olyan alapvető funkciók sem, mint a riasztás, a jegyzettömb vagy éppen a naptár.

Az EVOLVEO Strongphone Z4 és Z5 telefonokról további információ és a részletes specifikáció a következő oldalakon található:

EVOLVEO Strongphone Z4: https://eshop.evolveo.hu/evolveo-strongphone-z4–strapabiro-telefon/

EVOLVEO Strongphone Z5: https://eshop.evolveo.hu/evolveo-strongphone-z5-vizallo-strapabiro-telefon/