Az Ericssont választotta a Swisscom

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Az Ericsson és a Swisscom, korábbi stratégiai együttműködéseik folytatásaként a
Gigabit LTE és az 5G technológiával kapcsolatos innovációk terén is
közösen dolgoznak tovább.

Az Ericsson végzi a Swisscom országos hálózatának Gigabit LTE-re történő teljes digitális átalakítását és az 5G bevezetését.

Az átalakítás tartalmazza az Ericsson hálózatszeletelési technológiákra épülő teljes távközlési felhő megoldáscsomagjának és a Massive MIMO technológiára épülő 5G portfóliójának bevezetését.

A Swisscom, Svájc piacvezető távközlési szolgáltatója az Ericssont (NASDAQ: ERIC) bízta meg országos hálózatának teljes digitális átalakításával és továbbfejlesztésével, az országos Gigabit LTE – azaz Gbit/s sebességű – szolgáltatás és az 5G szolgáltatás 2018-tól, illetve 2020-tól kezdődő bevezetésével.

A Swisscom Gigabit LTE és 5G hálózata lehetővé teszi, hogy a svájci szolgáltató még magasabb szintű mobil-szélessávú szolgáltatásokat biztosítson ügyfeleinek. Így egyebek mellett ún. Massive Machine Type Communication (MTC) és a Critical MTC technológiákra épülő innovatív vállalati alkalmazásokat a gyártósorok automatizálása, az intelligens hálózatok, az intelligens mobilitás és a digitális egészségügy területén.

Az új megállapodás feltételeinek megfelelően az Ericsson folytatja a Swisscom mobil tevékenységeinek átalakítását a teljes távközlési felhő megoldáscsomagjának felhasználásával, amely a költséghatékonysággal, hatékonysággal és rugalmassággal kapcsolatos legújabb követelményeknek megfelelő hálózatszeletelési képességeket is tartalmazza. A hálózat fejlődése nagyobb kapacitást és rendkívül alacsony várakozási időt eredményez, és elősegíti az Ipar 4.0 technológia bevezetését Svájcban.

Az Ericsson és a Swisscom 2017 júniusában mutatta be az 5G hálózatszeletelésre és
NB-IoT technológiára épülő alkalmazásait, amelyek lehetővé teszik a vállalati folyamatok digitális átalakítását és a kritikus kommunikációs (Critical Communication) követelmények kielégítését. Ezek a technológiák a Gigabit LTE és az 5G technológiával együtt tovább erősítik a svájci gazdaság versenyképességét és hozzájárulnak az ország digitalizációjához.

A Swisscom bevezeti az Ericsson rádiós hozzáférési megoldásait, köztük a kis cellákat, továbbá maghálózati megoldásokat is alkalmaz, köztük a teljes Network Function Virtualization Infrastructure (NFVI), a virtualizált Evolved Packet Core (EPC) és a virtualizált IP Multimedia Subsystem (IMS) megoldáscsomagokat. A megállapodás hálózat-optimalizálási, tervezési, kialakítási és rendszerintegrációs szolgáltatásokat is tartalmaz.

Heinz Herren, a Swisscom informatikai és technológiai fejlesztésekért felelős igazgatója a következőket nyilatkozta: „A lehető legmagasabb színvonalú hálózatot szeretnénk kialakítani ügyfeleinknek Svájcban. Ezért ruházunk be jelentős összegeket a legmodernebb mobilhálózati technológiákba. Az Ericsson piacvezető az 5G technológia terén, és meggyőződésem, hogy közös erővel képesek leszünk megvalósítani azt a célunkat, hogy ügyfeleinknek még innovatívabb megoldásokat és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsuk.”

Arun Bansal, az Ericsson alelnöke és európai és latin-amerikai divíziójának vezetője a következőket mondta: „Ez a megállapodás is kiválóan példázza az Ericsson piacvezető helyzetét az 5G technológia terén. A megállapodásnak köszönhetően a Swisscommal meglévő együttműködésünk új szintre lép. A Swisscom – cégünkkel együttműködésben – mindig is vezető szerepet töltött be a mobil technológiák valamennyi generációja terén, így jelentős szerepet játszott a 2G, 3G, 4G és 5G technológiák fejlesztésében is. A Gigabit LTE és az 5G bevezetésével a vállalat megőrzi piacvezető helyzetét. Az 5G új piaci lehetőségeket biztosít a szolgáltatók, a különböző ágazatok és a társadalom egésze számára. Az 5G technológia bevezetését érintő nagyívű tervei révén a Swisscom ezt a lehetőséget ragadja meg.”


Befektetés a „Digitális Svájcba”

Az Ericsson és a Swisscom jelenleg is komoly erőfeszítéseket tesznek a hálózat bővítése érdekében, hogy a szolgáltatás sebessége meghaladja az 1 Gbps-t. Első lépésben 2017 végére 11 svájci városban végzik el a szükséges fejlesztéseket. Közös céljuk, hogy egyre gyorsabb szolgáltatása legyen a svájci lakosságnak. Az ügyfelek emellett a növekvő hálózati kapacitás előnyeit is kihasználhatják. A Swisscom országos 4G hálózata jelenleg a lakosság 60 százaléka számára 450 Mbps, 80 százalék számára pedig 300 Mbps sebességű szolgáltatást biztosít.

A legfrissebb újdonságot a két cég „5G for Switzerland” elnevezésű programja keretében végzett tevékenységek befejezése és tényleges üzleti hasznosítása jelenti. A program során az Ericsson, a Swisscom és az EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) ágazati partnerekkel együttműködésben az 5G technológia és a Dolgok Internetee (IoT) nyújtotta lehetőségeket kihasználva különféle ipari alkalmazások kifejlesztését és tesztelését végzik.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .