A külföldiek közül a magyar csapat szerepelt a legjobban a Pizza Világbajnokságon

  • Lázár Chef néhány professzionális pizza séffel Magyarországot képviselte az olaszországi Pizza Világbajnokságon, április 5-7-én
  • 36 nemzet, 700 indulója között, pizza duó kategóriában 7. helyen végzett Kovács Lázár-Damu László párosa, amellyel nemzetközi összehasonlításban ők lettek a No1 külföldi csapat
  • Továbbá 700 résztvevő csapat közül is kiemelték a magyar versenyzőket és a Best Art Design díjjal jutalmazták teljesítményüket
  • A verseny után a Piaggio Pizza Porter Team Hungary hazahozta a Piaggio pizzakészítő autót, amely országszerte sok helyen fog feltűnni, és megkóstolható lesz itthon is a díjnyertes pizza

36 nemzet, 700 indulója között, pizza duó kategóriában 7. helyen végzett Kovács Lázár-Damu László, 21. lett Takács Márk-Dömők Zsolt párosa. A 7. hely nemzetközi összehasonlításban a No1. külföldi csapatnak minősül.

A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is volt rendkívüli vállalás és kihívás az, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indult, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést. A versenyen való indulás fő célkitűzése a megmérettetés mellett a magyar alapanyagok külföldi népszerűsítése volt.

A Piaggio Pizza Porter Team Hungary-t elismert séfek, tanácsadók, pizza séfek alkották, tagjai: Kovács Lázár (Lázár Chef), Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.

Lázár Chef és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítették a Green Cheese névre hallgató, húsmentes pizzát, amiben a grillezett zöldségek és a kerti fűszerek kerültek fókuszba. Ennek a kategóriának a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A feltét különlegességét az adta, hogy ökológiai gazdaságból származó, mini zöldségekkel, mikro salátákkal és fűszerekkel készült, és tartalmazott még pirított pisztáciával és dióval ízesített zöld pesztót, az olasz zsűri számára ismeretlen pálpusztai sajtot, magyar sárga paradicsomot, zöldborsó kaviárt és vargánya gombát. Különleges ízesítőként megjelent még a szezámolaj és a pirított szezámmag is.

Dömők Zsolt és Takács Márk párosa által >>>