A Toyota globális partneri megállapodást írt alá a Speciális Olimpiai Szövetséggel

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív, Toyota, amely egyben az Olimpiai és Paralimpiai Játékok kiemelt támogatója, bejelentette, hogy globális partneri minőségben megállapodást kötött a Nemzetközi Speciális Olimpiai Szövetséggel. A bejelentés a Toyota tokiói irodájában, az aláírási rendezvényen történt, melyen részt vett Timothy Shriver, a Speciális Olimpiai Szövetség elnöke, Akio Toyoda, a Toyota elnöke, Yuko Arimori, a Japán Speciális Olimpiai Szövetség elnök-vezérigazgatója, valamint a speciális olimpiai játékokon szereplő sportolók és családjuk.

A Speciális Olimpiai Szövetség a sporton, az egészségen, a nevelésen és a fiatalok elköteleződésén keresztül megdöbbentő mértékben képes változtatni az emberek életén, hiszen a befogadás és a diszkrimináció megszüntetése érdekében értelmileg sérült és ép embereket hoz össze. A Speciális Olimpiai Szövetség küldetése, hogy az olimpiai sportágakból egész évben edzéseket szervezzen és versenyeket tartson értelmileg sérült gyerekeknek és felnőtteknek. Ez folyamatos lehetőséget teremt a számukra, hogy fizikailag edzettebbé válhassanak, megmutathassák, milyen bátrak, átélhessék a sport örömét, illetve megoszthassák tehetségüket, készségeiket és szeretetüket a családjukkal, a többi speciális sportolóval, valamint a közösséggel. A Speciális Olimpiai Szövetségnek – melynek központja Washington D.C.-ben található – 172 országból mintegy 5,7 millió sportolója van.

A Speciális Olimpiai Szövetséggel létrejött partnerségen felül a Toyota támogatja a Szövetség Unified Sports nevű programját, amely egyazon csapatba integrál értelmi fogyatékkal élőket és épeket. A kezdeményezés alapelve egyszerű: a közös edzés és a közös játék a legrövidebb út a barátsághoz és egymás megértéséhez. A Toyota 2018-tól támogatja a Speciális Olimpiai Szövetség Unified Sports programját, elsősorban Japánban és az Egyesült Államokban. A Toyota 2016 óta partnere a Japán Speciális Olimpiai Szövetségnek. A Toyota dolgozói önkéntesként és támogatóként aktívan részt vesznek a Japán Speciális Olimpiai Szövetség helyi eseményein, illetve a nemzeti játékokon. Emellett a Toyota leányvállalatai több éve támogatják a Speciális Olimpiai Szövetség egyesült államokbeli programjait, beleértve a 2015-ös, Los Angeles-i speciális olimpiai játékokat.

A Speciális Olimpiai mozgalomban nagy várakozással tekintünk a Toyotával való együttműködés elé, ami még több emberhez juttatja el a Speciális Olimpiai Szövetség Unified Sports programjának erejét és örömét. Amikor az emberek együtt játszanak és versenyeznek, a képességek, a fajok, a kultúrák, a vallások és a hátterek közötti határok semmivé válnak. Köszönjük a Toyotának, hogy támogat minket abban, hogy folytathassuk feladatunkat, és világszerte befogadó, integrált közösségeket hozhatunk létre a sporton keresztül.” – fogalmaz Timothy Shriver, a Speciális Olimpiai Szövetség elnöke a partnerség kapcsán.

Szeretnénk megköszönni a Speciális Olimpiai Szövetség minden tagjának, köztük Timothy Shriver elnöknek, hogy globális partneréül fogadta a Toyotát. Az iskolai évek alatti sportolói tapasztalataimból merítve kijelenthetem, hogy hiszek a sport erejében, amely összehozza az egymástól különböző embereket, hogy egyetlen, közös célért küzdjenek. Ez olyan társadalmat vetít elénk, ahol az emberek elismerik és tisztelik egymást. A Unified Sports eléri ezt a célt. A Toyota azon tagjai, akik érintettek a Speciális Olimpiai Szövetség munkájában, mind rajonganak a sportért és hisznek benne. Azáltal, hogy együtt dolgozhatunk a sportolókkal, mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a speciális olimpia az emberek lehető legszélesebb köréhez eljusson.” – teszi hozzá Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke.

A Toyota a napokban mutatta be globális vállalati kezdeményezését, a „Vágj bele a lehetetlenbe!” kampányt, amellyel párhuzamosan fut majd a speciális olimpia eseményeinek népszerűsítése. Hogy a speciális olimpia népszerűsége tovább növekedjen Japánban, a Toyota Unified Sports bemutatót és aláírási ünnepséget rendez november 18-án, a Tachikawa Tachihi arénában az Alvark Tokyo és a Levanga Hokkaido B-osztályos kosárlabda-mérkőzésén. A különbözőség és az egyesülés ünnepén Timothy Shriver, a Speciális Olimpiai Szövetség elnöke, valamint Dikembe Mutombo, a Speciális Olimpiai Szövetség igazgatótanácsának elnöke is részt vesz.

A Speciális Olimpiai Szövetség

A Speciális Olimpiai Szövetség olyan globális mozgalom, amely a lelkeket a sport átalakító erejével és örömével szabadítja fel. Erőt adunk a szellemi fogyatékkal élő embereknek ahhoz, hogy közösségük integrált és megbecsült tagjaivá váljanak, és ez olyan társadalmat eredményez mindannyiunk számára, ahol megbecsüljük és elfogadjuk egymást. A Speciális Olimpiai Szövetség a sportot katalizátorként használja egészségmegőrző és nevelési programjaiban, melyekkel a tétlenség, az igazságtalanság és az intolerancia ellen küzd. A Eunice Kennedy Shriver által, 1968-ban alapított Speciális Olimpiai Szövetség már több mint 5,7 millió sportolót és partnert számlál mintegy 172 országból. A Speciális Olimpiai Szövetség, amelyet több mint 1 millió edző és önkéntes támogat, egész éven át 32 olimpiai sportot és több mint 108,000 játékot és versenyt hoz el közénk. A Speciális Olimpiai Szövetséget magánszemélyek, alapítványok és partnerek támogatják. Kövessen minket a Twitter, Facebook, YouTube, Instagram oldalakon, vagy olvassa híreinket a Medium blogon.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .