Tóth Krisztina, Konrád György, Anna Gavalda, Lydia Davis – A Magvető Kiadó novemberi újdonságai

 

Konrád György: Falevelek szélben – Ásatás 1.

Konrád György: Falevelek szélben – Ásatás 1.Konrád György új regényfolyamának első kötete képzettársítások, visszaemlékezések, elmélkedések és fantáziajátékok sorozata. Folyamatos utazás egy életrajz és egy életmű fontos állomásai között az írói szabadság átszállójegyével. Így jutunk el Berettyóújfalutól Budapesten és Berlinen át New Yorkig és Kandorig, az író nevének betűiből összerakott képzelt városig. Gyerekkorától ’44-en, ’56-on és a rendszerváltáson át napjainkig. Találkozhatunk Konrád családjával, barátaival, pályatársaival és alteregójával, Doktor Kalligaróval is.
Oda- és visszautazások: egy ötven évvel ezelőtti félmondat folytatódhat a jelenben, egy évtizedekkel ezelőtti motívum kaphat új értelmet; távoli emlékek és közeli benyomások kapcsolódnak össze az író műhelyében létrehozva egy új epikai formát, a strófákból, egyoldalas etűdökből összeálló regényfolyamot.

Előrendelés
Megjelenés: 2017. november 17.
Oldalszám: 504 oldal
Méret: 165 x 235 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 5999 Ft
ISBN: 978 963 14 3612 9

line

Tóth Krisztina: Zseblámpás mesék

Timkó Bíbor illusztrációival

Tóth Krisztina: Zseblámpás mesékA titkos hóember a nyarat is átvészeli, a százlábúval a metróalagútban találkozhatunk, és azt is megtudhatjuk, hol támad a csizmaevő. Ha a lámpaegér otthonába is bepillantottunk, irány az óvoda, de nem ám nappal, hanem éjszaka. Tóth Krisztina legújabb mesekönyve a Zseblámpás mesék, a tavasszal megjelent Felhőmesék párja. A mesékhez ismét Timkó Bíbor rajzolt varázslatos képeket. A könyvet 4-100 éveseknek ajánljuk.

Előrendelés
Tervezett megjelenés: 2017. november 3.
Tervezett oldalszám: 56 oldal
Méret: 210 x 240 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 2999 Ft
ISBN: 978 963 14 3615 0

 

line

VILÁGIRODALOM

Lydia Davis: A történet vége

Fordította: Mesterházi Mónika

Lydia Davis: A történet végeLydia Davis története egy szakításról szól: arról, hogy a kapcsolatok hogyan visszhangoznak tovább az emberben azok megszakadása után is. A fordítóból lett harmincas egyetemi tanárnő évek múlva próbálja felidézni szenvedélyes viszonyát egy nála tizenkét évvel fiatalabb férfival. A majdnem hétköznapi kapcsolat megszakadása nem hétköznapi fájdalmat okoz a nőnek: gondolatai mindig visszatalálnak a férfihoz, aki elhagyta. Nem képes belenyugodni a szakításba, szellemként járja a sivatagi kisváros utcáit, hátha újra megpillanthatja őt vagy a nagy, fehér kocsiját, meglátogatja a benzinkútnál, ahol dolgozik, és titokban leskelődik utána a lakásánál, ahová egy másik nővel költözött. Vajon mikor és hogyan tud valóban véget érni egy szerelmi történet?
Davis prózája egyszerre visszafogott és túláradó. Provokatív könyvében érzékletesen mutat be hazug reményeket és női mániákat. A könyv ugyanakkor magával ragadó regénye annak is, hogy a történetek miért akkor kezdődnek el valójában, amikor úgy tűnik, hogy éppen véget érnek.

Előrendelés
Tervezett megjelenés: 2017. november 9.
Tervezett oldalszám: 272 oldal
Méret: 123 x 184 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 3499 Ft
ISBN: 978 963 14 3606 8

line

Anna Gavalda: Életre kelni

Fordította: Tótfalusi Ágnes

Anna Gavalda: Életre kelniA népszerű francia szerző könyveit olvasni mindig eleven élmény. Új kötete sorsfordító találkozásokról szól: olyan találkozásokról, amelyek képesek megváltoztatni szereplőik életét, vagy legalább újraértelmezni viszonyaikat. A barátság, a figyelem, a másik történetének megismerése képes lehet feltörni a magány páncélját. Nincs olyan reményvesztett helyzet, ahonnan ne lehetne felállni: ezt sugallják Gavalda magával ragadó történetei.


Előrendelés
Tervezett megjelenés: 2017. november 9.
Tervezett oldalszám: 256 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 3299 Ft
ISBN: 978 963 14 3606 8

line

A Magvető novemberi utánnyomásai

(További információért kattintson a kötet címére!)
Boldizsár Ildikó: Mesék nőkről férfiaknak
Ár: 2990 Ft

Boldizsár Ildikó: Mesék férfiakról nőknek
Ár: 2990 Ft

Darvasi László: Trapiti
Ár: 2990 Ft

Darvasi László: Trapiti és a borzasztó nyúl
Ár: 2990 Ft

Esterházy Péter: Javított kiadás
Új ár: 2999 Ft

Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz
Ár: 3499 Ft

Krasznahorkai László: Kegyelmi viszonyok
Új ár: 2699 Ft

Krasznahorkai László: Az urgai fogoly
Új ár: 2699 Ft

Tóth Krisztina: Párducpompa
Ár: 3299 Ft

Ljudmila Ulickaja: Médea és gyermekei
Új ár: 3499 Ft