Tóth Auguszta – Érzések

Lemezbemutató koncert

2017. október 18. (szerda), 19.00, Nemzeti Színház – Gobbi Hilda Színpad

Tóth Auguszta színésznő elkészítette első, önálló zenei albumát. Az Érzések című lemez hanganyagát 2017. október 18-án, a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán mutatja be először a nagyközönség előtt. A dalok szövegeit Auguszta írta, de az alkotási folyamatban közreműködött még Pintér Tibor gitárművész, zeneszerző, Lerch Istvàn zeneszerző és Révész Richárd zongoraművész, zeneszerző, Dékány Endre művészeti tanácsadó és egy duett erejéig Szolnoki Péter is.

A művésznő régi vágya teljesült ezzel a lemezzel, amelyen új oldaláról mutatkozik be a közönségnek. Nemcsak énekesnői oldalát mutatja meg, hanem dalszövegein keresztül az érzéseit, gondolatait is megismerhetjük. Kihívás volt számára a szövegírás, eddig még soha nem próbálkozott ezzel, ám a kezdeti nehézségek után sorra születtek a dalok. Az albumon spontán érzésekről énekel, megjelenik például a soha el nem múló szerelem, a szeretet, a szomorúság, valaki elvesztésének fájdalma, ám olykor egy pici fekete humort is belecsempész a komolyabb témákba.

Az október 18-i lemezbemutató koncertjén egy ötfős zenekar kíséretében hallhatjuk dalait, melyekben felcsendülnek a rock, a blues, de a bossa nova dallamai is.

Tóth Auguszta 1967-ben Szekszárdon születet. 1991-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azóta jó pár színházban dolgozott, jelenleg a Nemzeti Színház tagja. A színházi szerepeken kívül számtalan filmben, játékfilmben és sorozatban játszott, ezek közül a legismertebb és legnépszerűbb Kisváros c. sorozat állandó szereplője volt. Rendszeresen szinkronizál is, kölcsönözte már hangját Carrie Fishernek, Jennifer Lopeznek, Katrin Cartlidge-nek, és nem utolsó sorban a JAG-Becsületbeli ügyek c. sorozatból Catherine Bellnek is. Munkáját 2012-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el. Első önálló albuma Érzések címmel jelent meg.

Jegyek kaphatók: https://www.jegymester.hu/hun/Event/62001111

Néhány dal a lemezről: https://www.youtube.com/channel/UCpbTqcXXbVxlDgokLry5dBQ