Tölts fel egy tányért étellel!

Javában fut az Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonysági akciója

Reggeli, ebéd, vacsora… Az evés az egyik legjobb dolog a világon, amit természetes dolognak tekintünk. Mégis, a világon és sajnos hazánkban is sokan vannak akik nap mint nap éheznek. Az Együnk Egymásért kampányt immáron 6. alkalommal indította útjára a Magyar Élelmiszerbank, amelynek célja, hogy interaktív adománygyűjtéssel még több rászoruló számára biztosítsa a téli időszakban az élelmiszerellátást. A jótékonysági kezdeményezéshez még nem késő csatlakozni!

Együtt enni jó, de egymásért enni még jobb, ezt tudja az az 50 étterem, 15 vállalat, és 21 egyéni szervező vállalat is, akik szeptember óta csatlakoztak az Élelmiszerbank jótékonysági akciójához. A kezdeményezéshez még nem késő csatlakozni! Keressük fel az Együnk Egymásért kampányban résztvevő éttermek egyikét, és válasszuk a jótékonysági menüjüket!

Decemberig még azok a vállalatok, éttermek és magánszemélyek is jelentkezhetnek, akik a közösség összefogó erejével, részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez?

  • Vendéglátóhelyként: Együnk Egymásért menüt feltüntetve az étlapján lehetőséget ad vendégei számára, hogy közösen támogassák a nélkülözők élelmezését.

  • Vállalatként: Az irodában vagy telephelyen jótékonysági süteményvásár, salátavásár, vagy közösségi menza szervezése. A kollégák a felkínált süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, amellyel az Élelmiszerbankot támogatják.

  • Magánszemélyként: Egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját. Így a vacsora, a jócselekedet mellett, közös élményt is nyújt baráti társaságok, kollégák, családtagok számára.

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja a programhoz csatlakozók jelentkezését, akik számára minden segítséget megad a sikeres adománygyűjtő kampány megvalósításához.

Az Együnk Egymásért programhoz csatlakozók listája folyamatosan frissül. A kezdeményezésről további információ az Élelmiszerbank honlapján olvasható.