toldyuuso – STUCK OUTSIDE

A feltörekvőknek már egyre nehezebben szólítható toldyuuso párosa egy izgalmas, előremutató elektronikus EP-vel tért vissza Lil Frakkal, illetve Beton.Hofival történő, produceri kalandozásait követően. Mivel a kísérletezés a duó DNS-ében van, az ötszámos kiadványra nehéz lenne egy jelzőt aggatni, hiszen a uk garage-tól, a trapen át még szimfonikus elemeket is hallhatunk rajta. Habár főként angol nyelven szólalnak meg a felvételek, egy kakukktojás mégis akad, amely ráadásul a benne szereplő P.Y.F.U., WimmR, nameatmark featek miatt is kivételt képez.

„Az egész EP-t hasonló hangzású és hangulatú dalokból állítottuk össze, amiket az elmúlt pár hónapban készítettünk el. Úgy voltunk vele, ha már ennyi menő zene készült, akkor egységesítsük össze a projektet egy EP formájában” – meséli Mógor Máté és Hamar Barnabás, akik teljesen új stúdiókörnyezetben vették fel a ’STUCK OUTSIDE’ darabjait.

A dalokat egyenként is meghallgatva, viszont műfaján belül egy széles skálájú portfóliót ismerhetünk meg, egyedülálló zenei világok olvasztótégelyét.

A felvezető, és egyben a legbulisabb, egzotikus számot, a „SUPERSTAR’S DREAM”-et követően hallhatjuk a címadó „STUCK OUTSIDE”-ot, mely egy eufórikus deep uk garage alapon nyugszik, hasonló hangulatban találjuk meg a „FAR FROM MY HOME”-ot is. A „NOW WE BURN WITHIN THE SAME FIRE” teljesen analóg szintézissel készült és a kompozíciót hallva egy apokaliptikus sci-fiben találhatjuk szembe magunkat egy katartikus végkifejlettel.

„CSAP” magyar és angol nyelven szólal meg egyedüliként a projekten. A bólogatós, újhullámos hiphop single egy stúdió session alkalmával született meg. Egy-egy verze erejéig bekapcsolódik az underground rapper, WimmR, „A Híd” című műsorban is szereplő zenész, nameatmark, illetve a rapper, P.Y.F.U., akivel már van közöse a toldyuusonak B.Nagy Réka és Blansch további közreműködőkkel.

A dalok szokásos módon közösen íródtak a hangszerelést és a produceri utómunkát is beleértve, elérhető az összes digitális, zenei felületen május 24-e péntektől.

’STUCK OUTSIDE’ DALLISTA:

  1. FAR FROM MY HOME
  2. STUCK OUTSIDE
  3. SUPERDTAR’S DREAM
  4. CSAP (feat. P.Y.F.U., nameatmark, WimmR)
  5. NOW WE BURN WITHIN THE SAME FIRE

A toldyuuso háttere:

Aki naprakész a zeneiparral, annak a toldyuuso neve inkább már egy erős márkajelzés, semmint egy bemutatásra váró projekt. 2022-es megalakulása óta a páros co-producerelte például Beton.Hofi legutóbbi nagylemezét, van közös zenéje Sisivel, Lil Frakkal, a Pogány Indulóval, Co Lee-vel és Gyurissal sok más, közkedvelt, underground előadó mellett.

A két húszas éveiben járó srác szólómúlttal is rendelkezik, míg az énekes-szerző, Barney Soon éppen az elektronikus zene őshazájában, Berlinben tanult zenét és alkotott, addig a dj-producer, Karyuu egy kaliforniai kiadónál szerződött, főként dubstep és riddim profilú trekkjeivel.

A formáció első nagylemeze, a Session_01 után a fókuszt most érkező EP-jére tereli, amely május 24-én jelent meg ’STUCK OUTSIDE’ címmel négy angolnyelvű és egy magyar-angol felvétellel droppolt.

ALBUM