Több mint 40 ezren voltak a Budapest Music Expón

41 ezren látogattak el péntektől vasárnapig a Budapest Music Expóra, amelyet a Hungexpo G és F csarnokában, illetve a passzázson rendeztek meg.

A rendezvény ideje alatt több mint háromszáz hangszerbemutató és koncert zajlott. Sokan nézték meg az Anna & the Barbiest, a Leander Killst, a Belmondót vagy Lukács Peta gitáros, Markó Ádám dobos és Szappanos György basszusgitáros bemutatóját. A legnagyobb érdeklődés a német Anika Nilles dobos koncertjét övezte – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntője. A versenyt az Azur nyerte, a zenekar a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) jóvoltából egymillió forint értékű hangtechnikai felszerelést, a Cseh Tamás Program felajánlásával pedig kétmillió forintos egyedi pályázati lehetőséget kapott.

Az eseményen tizenkét kategóriában osztották ki az Öröm a Zene Díjat. Az év zenésze Kaszás Péter, közönségdíjasa Kékkői Zalán, az év helyszíne a szarvasi Zebra Klub, az év zenepedagógusa Maróthy Zoltán, az év felfedezettje a Kölyök, az év hangmérnöke Elek György, az év hangtechnikusa Fekete Gábor, az év fény- és látványtechnikusa Varga Ferenc, az év hangszerjavítója Kui István, az év zenei újságírója Cselőtei László és Lénárd László, az év különdíjasa Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program kollégiumi vezetője, a Budapest Music Expo nagydíjas terméke a Vox VM50 mini gitárerősítő fej lett.

Az expót idén 12. alkalommal rendezte meg a Hanosz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .