Teljesen ingyen kaphatsz albérletet és szállást

Teljesen ingyen kaphatsz albérletet és szállást: nem kell túl sok mindent tenned érte

Ingyenes szállás a világ legszebb helyein? Lehetséges!

Egyre több olyan közösségi hálózat jön létre, amelynek az a célja, hogy kölcsönösen előnyös lehetőségekhez egyes feleket  vagy a lehető legolcsóbb megoldással vagy éppenséggel ingyen.

Például a couchsurfing magyarra fordítva kanapészörf azok számára kínál kiváló lehetőségeket  akik olcsón szeretnének világot  számukra kiváló lehetőségeket nyújtnak a lakáscsere-hálózatok, és egyéb hasonló kezdeményezések,például a WWOOF az egyéni és egyedi  munkatapasztalat szerzéssel is összeköti a világjáás, szállás, munka igényeket.

Ingyen van, csak a házra kell vigyázni!

A house sitting weboldalak például azokat  hozzák egymással kapcsolatba,  akik azt szeretnék, hogy – távollétükben valaki vigyázzon otthonukra, vagy a növényekre, háziállataikra háziállataikra-  azokkal, akik ezt például a szállásért cserébe ezt szívesen megtennék.

Cicák, kutyák, növények

Ezeknek az oldalaknak a hirdetői nagy számban keresnek felvigyázót amíg nyaralnak, vagy hosszabb időre, esetleg hosszabb kórházi tartózkodás idejére.Természetesen minden esetben egyedileg egyeznek meg , a tapasztalat szerint  általában nem igényelnek nagyobb dolgokat, általában csak vigyáznia kell a házra a jelentkezőnek, és ellenőrizni a postát, van ahol a növényeket és a kertet kell ápolni. A  legtöbb hirdetést általában azok adják fel, mert a  háziállataikat szeretnék biztonságban tudni, állandó felügyelet alatt, nem elégszenek meg azzal, hogy egy ismerősük néha  pillant.

A hirdetők nagy többsége azért igényes: természetesen megbízható,  felelősségteljes,  és nemdohányzó jelentkezőket várnak , előfordul, hogy referenciát is kérnek, ami természetes. Sok esetben  nemcsak egyedül lehet utazni, nagyon sok esetben  kimondottan  párokat vagy éppen családokat szeretnének megbízni a ház, lakás felügyeletével.

A francia vidéktől a kanadai hegyi kunyhóig

Nemcsak a szállásadók, hanem szálláskeresők is adnak fel hirdetéseket, és az ajánlatokat átnézve számos lehetőség adódik:  például akár pár napos ott-tartózkodásról egy Long Island-i, tengerparti házban, vagy találhat egy hét lehetőséget,  egy angol vagy francia vidéki birtokon, el lehet tölteni a szlovén hegyekben pár nyári napot  vagy Dubaiban tölthet pár hetet, hónapot.

A honlapokon olvashatóak élménybeszámolók , az állatbarátoknak is érdekes lehetőségek akadnak, gondozni lehet: cicát, kutyát, kecskét vagy éppen tyúkokat, de érdemes kipróbálniuk azoknak is, akik úgy szeretnének utazni és felfedezni egy vidéket, hogy közben ingyenes szálláson vannak.

Most vannak olyan jelentkezők akik az eredeti lakóhelyükhöz  közel szeretnének  hasonló megoldást  találni, például  albérlet helyett,  átmeneti és ingyenes megoldásként tekintve a házra, amelyre vigyáznia kell. A konkrét lehetőségeket  a mindmyhouse.com, a TrustedHousesitters.com vagy a Housecarers weboldalakon, de érdemes rákeresni a house sitting kifejezésre, amelen nagyon sok érdekes lehetőség közül válogathatsz.