Te tudod, hogyan őrizd meg az egészséged természetes úton?

Almásy Katalin Kati-patika című könyve segít benne!

„A mai világban olyan nehéz eligazodni a sok-sok információ között! Végre egy olyan könyv, mely könnyen érthető, felhasználóbarát, egészségesen kreatív és előtérbe helyezi a természet értékeit és a hagyományokat a mindennapi háztartásban is. Egy anya legnagyobb ajándéka a családja számára a szeretete mellett a gondos, igényes odafigyelés, a védelem a család egészsége felett. A rengeteg teendő mellett, ez nem mindig egyszerű, így nagy segítséget nyújthat Kata könyve, ahol az ötlet és a megoldás is készen áll:)!”
Béres Alexandra

Kati-patika című könyv segítséget nyújt azok számára, akik tudatosan szeretnék felhasználni a zöldségeket, gyümölcsöket, gyógynövényeket a konyhájukban.
könyv évszakok szerint tagolva segít eligazodni az olvasóknak szépség, konyha és egészség témában.
Számos receptet, ötletet, praktikát gyűjtött össze a szerző, Almásy Katalin természetgyógyász, akik ezeket a teákat, főzeteket már maga is kipróbálta.

Almásy Katalin 1972-ben született Budapesten. Marketing és külkereskedelmi tanulmányok után elvégezte a MÚOSZ újságíró iskoláját. Cikkeket írt a Kurír, a Reform, a Respublika, a Népszabadság című lapokban, majd két évig a Magyar Hírlap bécsi tudósítója volt. A Petőfi Rádióban szerkesztő-riporterként tevékenykedett, később a Kossuth Rádióban a Vendég a háznál című műsorban dolgozott.

2000-től az egyszervolt.hu weboldal állandó főmunkatársa, később a napocska.hu online hírmagazin főszerkesztője lett. Jelenleg önálló vállalkozóként dolgozik. Természetgyógyászati tanulmányokat folytatott Miskolcon a Konnektív Felnőttképző Iskolában, ahol természetgyógyász és egészségügyi alapvizsga után fitoterapeuta, reflexológus lett. Három gyermek édesanyja.

Blogja: www.katipatika.hu

„A könyv szerkesztésekor az volt a legfontosabb, hogy nagyon lényegre törően, egyszerűen megfogalmazva írjam le ezeket a tanácsokat. Olyan recepteket próbáltam összegyűjteni, amelyekhez az alapanyagokat könnyen megtalálhatják az olvasók. Amelyek megteremnek a környezetünkben, vagy amelyekhez egyszerűen hozzá lehet jutni. Ezeket a recepteket már én is sokszor kipróbáltam, és használtam a családom gyógyítására is. De a receptek mellett sokféle tanácsot is leírtam, így például, hogy mit kell tenni, ha megcsíp a darázs vagy ha leégünk a napon, hogyan kell helyesen szaunázni, s mit jelent a Kneipp-kúra. Fontos volt számomra, hogy a gyerekeket is bevonjuk a növények megismerésébe, ehhez írtam számos ötletet, játékot. Remélem, sokan fogják forgatni a könyvet, s egy-egy recepttel segíteni tudok nekik is.”

könyv illusztrációi színes fotók, amelyeken láthatóak az elkészített olajok, likőrök, és persze a növények. A fotókat a szerző férje és fia készítette – Pintér Róbert és Pintér Ádám –, így vált ez a mű még személyesebbé, még családiasabbá.

A kötetet ajánljuk minden kedves olvasónak, akiknek fontos a családja egészsége, és mindenkinek, aki érdeklődik a gyógynövények egyszerű felhasználása iránt.

S végül álljon itt egy vers Lackfi Jánostól, akit szintén megihlettek a gyógynövények, illetve a kötet maga.

Lackfi János

GYÓGYNÖVÉNY-SOROLÓ

Bókol a, bókol a bodza,
Fürtös a szöszke virága,
Kék a bogyóból a lekvár,
Szörpje marad meg a nyárra.

Zizzen a, zizzen a hársfa,
Csöppen a méze teába,
Vírusok elmenekülnek,
Messzire nyargal a nátha.

Nyílik a, nyílik a zsálya,
Táncol a tarka levesben,
Meg sose hal, ki megissza,
Nem leszel, íme, beteg sem!

Most kivirít a kakukkfű,
Bódít az illatozása,
Múlik a rút köhögés is,
Ízesül ám a saláta.

Frissül a, frissül a menta,
Tőle de hűs ez a fogrém!
Tiszta fejed meg az orrod.
És üde-zöld limonádém!

Itt van a zsenge kamilla,
Fáj a szemed? Borogasd be…
Hű, de bizserget a púder!
Jó ez a pírra, a sebre.

Hogyha figyelmes a kertész,
Érik a kertben a gyógyszer,
Szűnik a ronda betegség,
És sose kell buta vegyszer.

Részlet a könyvből itt: https://www.lira.hu/upload/M_28/rek3/1327770.pdf

Almásy Katalin 2017. június 10-én 13 órától dedikál a 88. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren, az Athenaeum Kiadó pavilonjánál (4-es).

Almásy Katalin

Kati Patika

Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha épp fáradtak vagyunk? Mi használ a szúnyogok és mi a nap ellen? Mire jók a tibeti teák? Igaz, hogy a hagymából szinte bármi elkészíthető? Mit nevezünk Nero nektárjának? Igaz, hogy a böjt nemcsak lelki, hanem testi megtisztulást is jelent? Hogyan szüntethetjük meg a tavaszi fáradtságot? Hogyan kell gyógybort készíteni? Miért kell az arcunkon görgetni a forró tojást? Mi mindenre jó a gyömbér, az alma és a körömvirágkrém? Ha bezárt a gyógyszertár, kérj segítséget a természettől! Megnyílt a Kati Patika! Almásy Katalin természetgyógyász arra vállalkozott, hogy összegyűjtse: az egyes betegségekre mi a természetes gyógymód. Hasznos tanácsokkal lát el, hiszen sok kellemetlen tünet akár gyógyszerek nélkül is megszüntethető. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természet patikája mindig nyitva áll!

Almásy Katalin: Kati Patika
ISBN 978 963 293 656 7
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: keménytábla
Ára: 3999 Ft
Tervezett megjelenés: 2017. 06. 01.
Megrendelhető itt.