Tar Sándor és Ottlik Géza köteteivel újraindult a Magvető Zsebkönyvtár

line

Kortárs klasszikusok, Tar Sándor és Ottlik Géza köteteivel indul újra szeptemberben a Magvető Zsebkönyvtár. Az újjáéledt sorozat a világ- és magyar irodalom „kötelezően” ajánlott műveit adja közre – azokat a műveket, amelyeket „illik” ismerni, és amelyek megkerülhetetlen, élő részei a kortárs irodalomnak. Ezt az elevenséget erősíti, sugallja a sorozat külseje is, amelyet Németh Márton még a VISART Művészeti Akadémia diákjaként tervezett a kiadó művészeti vezetője, Pintér József felügyelete mellett A Magvető Zsebkönyvtár darabjai ugyanis gondosan kivitelezett könyvtárgyak, az egyedi design egyszerre idézi a régi és a korszerű könyvek hangulatát. Ezeket a köteteket öröm kézbe venni, lapozgatni, elolvasásuk pedig igazi felfedezés lehet a fiatalok számára.

Ottlik Géza: Iskola a határon

Ottlik Géza: Iskola a határon A határszéli kisváros katonaiskolájában összekerülő gyerekek sorsa egész életükre összefonódik. Medve, Szeredy és Bébé barátságának története több mint ötven éve alapkönyve minden generációnak. Talán mert a szabadságról szól.
„Ottlik valamiféle méltóságot ajánl vagy kínál nekünk. Mert lehet, hogy az élet olyan, hogy alkukat kell kötni benne, de ezeket az alkukat is méltósággal kell kötni. És ha nem lehet méltósággal alkut kötni, akkor nem szabad alkut kötni! Azt mondja, hogy van, amit lehet, és van, amit nem lehet.” (Esterházy Péter)

Megjelenés: 2017. augusztus 17.
Oldalszám: 560 oldal
Méret: 90 x 145 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 2499 Ft
ISBN: 978 963 14 3596 2

line

Tar Sándor: A mi utcánk

Tar Sándor: A mi utcánkTar Sándor költői és izgalmas novellái Magyarországról szólnak: csalódottakról és megcsalatottakról, jobb sorsra érdemes álmodozókról. Sokat tudott arról, amit leegyszerűsítve úgy nevezünk: kiszolgáltatottság. A falu bolondjait, a mi utcánk szegényeit, betegeit, alkoholistáit azóta is megtaláljuk bárhol az országban.
„Tar Sándor »ott« maradt, ahonnan a pályatársak lassanként kivonultak. Ő még tudja, mitől lesz hirtelen csend a kocsmában.” (Bodor Ádám)

Megjelenés: 2017. augusztus 17.
Oldalszám: 248 oldal
Méret: 90 x 145 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1999 Ft
ISBN: 978 963 14 3597 9