Táblázattal segíti a Z6 és Z7 használókat a Nikon

A NIKON KÜLÖN 3D KERESÉSI TÁBLÁZATOT TESZ KÖZZÉ AZ N-LOG FUNKCIÓHOZ, VALAMINT BEJELENTI A RAW-VIDEÓKIMENET TÁMOGATÁSÁT A NIKON Z 7 ÉS Z 6 ESETÉBEN

A Nikon ma bejelent egy külön LUT-ot (keresési táblázatot) a Nikon Z 7 és Z 6 fényképezőgépek N-Log videófunkciójához. A Z 7 és a Z 6 fényképezőgépek új firmware-frissítése idén fog megjelenni, és támogatni fogja a RAW-videókimenetet egyenesen a fényképezőgépről. A firmware lehetővé teszi a ProRes RAW-videóformátumban történő rögzítést az ATOMOS Ninja V 4K HDR monitoron/felvevőn. (Az ATOMOS a Nikon partnere a RAW-videókimeneti technológia kifejlesztésében.)

Ezzel a firmware-frissítéssel a Nikon Z 7 és Z 6 lesznek az első olyan fogyasztói fényképezőgépek, amelyek támogatják a RAW-videókimenetet, amely jelenleg csak a professzionális filmes kamerák esetén áll rendelkezésre. Akárcsak az állóképes RAW-formátum esetén, a RAW-videófájlokban található a legtöbb videóadat. Az utómunkálatok alatti színgradáció-igazítás még rugalmasabbá tételével a RAW-videókimenet támogatása egy szintre emeli a Nikon tükör nélküli fényképezőgépeket a professzionális filmes kamerákkal, így megfizethetőbb opciót kínál a filmgyártáshoz. A RAW-videókimenet funkció aktiválása egy további belső frissítést igényel, amelyet a helyi Nikon szervizközpontban lehet elvégeztetni díj ellenében.

A Nikon N-Log funkciójához készített LUT a Rec. 709 színtérrel kompatibilis, és számos verzióban elérhető, így a felhasználók könnyedén készíthetnek különböző megjelenésű felvételeket. Mivel 3D LUT-ról van szó, az RGB-színeken kívül lehetővé teszi a fényerő, a színtelítettség és a színárnyalat módosítását. A LUT gyakorlatilag az RGB-színértékek előre megadott adatait jelenti, amelyek segítségével módosítható a videófelvétel megjelenése az utómunkálatok alatt végzett színgradáció-igazítás során. A Z 7 és a Z 6 N-Log HDMI-kimenetét 10 bites felvételre optimalizálták, így a képérzékelő teljes dinamikatartományát kihasználja. Több átmenetinformációt rögzít a csúcsfények és az árnyékok között, így rugalmasabb színgradáció-igazítást tesz lehetővé.

A LUT ingyenesen letölthető lesz a Nikon Z 6 és Z 7 oldaláról a Nikon Letöltőközpontjában: https://downloadcenter.nikonimglib.com/.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fényképezőgép belső beállítását egy hivatalos Nikon szervizközpontban felül kell vizsgálni a RAW-videókimenet aktiválásához! Ez a szolgáltatás helyben fizetendő díjjal jár.