Szólíts a neveden már elérhető

André Aciman

Szólíts a neveden

 

André Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.
Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált.

A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban.

Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte • a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára • a New York Magazine felvette FUTURE CANON („A jövő kánonja”) válogatásába • a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta • a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában


ISBN: 9789632933238
Terjedelem: 304 oldal
Méret: 125 × 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3699 FtMegrendelhető itt.

SZÓLÍTS A NEVEDEN (16)
FEBRUÁR 8-TÓL A MOZIKBAN!
Főszereplők: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg,
Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois.
Fényképezte: Sayombhu Mukdeeprom. Látvány: Samuel Deshors.
Vágó: Walter Fasano. Eredeti dalok: Sufjan Stevens
Írta: James Ivory, André Aciman. Rendezte: Luca Guadagnino

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek… Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar. Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

A számtalan díjjal jutalmazott – három Golden Globe®-díjra jelölt – alkotás az idei év kiemelkedően fontos filmje szerelemről és felnőtté válásról a Szerelmes lettem és a Vakító napfényben elismert rendezőjétől.
A filmet és színészeit az idei Oscar®-verseny egyik nagy esélyeseként tartják számon!

Mozibemutató: 2018. február 8.
Eredeti cím: Call Me by Your Name
Színes, feliratos amerikai film
Gyártó: Sony Pictures Classics, Frenesy Film
Játékidő: 132 perc

Korhatár: 16