SzisziPetykó fantasztikus külügyi sikerről számolt be: “Öt magyar konzul is jelen lesz a Magyarország-Litvánia futballmeccs helyszínén”

    Öt magyar konzul is jelen lesz a magyar és a litván labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőjének helyszínén kedd este Kaunasban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.

    A tárcavezető arról számolt be, hogy eljött a mérkőzés napja, amelyen “végleg eldőlhet az, amit szívünk mélyén már most eldőltnek érzünk, hogy a magyar válogatott egyenes ágon, csoportelsőként kijuthat a jövő évi Európa-bajnokságra”.


    “Ehhez Litvániában jó lenne nyerni. Az biztos, hogy a szurkolókon nem fog múlni, hiszen mind az 1500 vendégjegyet megvásárolták” – mondta, hozzáfűzve, hogy az érintettek alapvetően egyénileg utaznak a balti országba.


    “Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak” – emelte ki.


    Szijjártó Péter rámutatott, hogy négy, Vilniusban dolgozó munkatársa mellé egy, a külügyminisztérium központi konzuli stábjából kiküldött kolléga csatlakozott.


    Őket a +370 655 54 343 ügyeleti telefonszámon lehet elérni, akár már most is – tájékoztatottt.


    Az Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban annak érdekében, hogy ne legyen baj – tudatta.


    Közölte: sajnos, előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, és az ígéretek szerint a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.


    “Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, hogy ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig meg fog oldódni, több ilyen problémánk pedig reméljük, hogy nem lesz a mai nap folyamán” – mondta.


    “Mindenkinek jó szurkolást és természetesen magyar győzelmet kívánok!” – jelentette ki.

https://miazablogger.hu/vlagyimir-putyin-orosz-elnok-is-pekingbe-erkezett/