Szinte teljesen megtelt a Nordic Light

A Rail Cargo Hungaria Zrt. beköltözésével a Nordic Light irodaház kihasználtsága hamarosan eléri a 98 százalékot. Európa második legnagyobb árufuvarozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata összesen 1250 négyzetméter irodateret bérel az épületben. Ezzel a megállapodással az épület már az átadást követő nyolcadik hónapban szinte teljesen megtelik.

Az északi fényt idéző LED-es homlokzatvilágításával a Nordic Light Budapest egy különleges színfoltjának számít. Az épületben alkalmazott helyteremtő megoldások és technológiák – mint például a parkosított belső udvar, a zöld teraszok, a kerékpár-tárolási lehetőségek, a kerékpárosok számára kialakított öltözők és zuhanyzók, illetve a különféle energiatakarékos megoldások – mind bizonyítják azt az időtálló, környezetbarát és egészséges munkahelyek iránti elkötelezettséget, amelyről a Skanska ismert.

A svéd vállalat hosszú távú elköteleződést vállal a „jövőbiztos” munkahelyek megteremtésére és arra, hogy megfelelően gondoskodjon a majdani bérlőkről. A Nordic Light irodai well-beinget előtérbe helyező megoldásai keltették fel a Rail Cargo Hungaria (RCH) figyelmét is a közelmúltban. A társaság néhány részlege 2017 októberében költözik be az épületbe, így a Nordic Light kihasználtsága 98 százalékra nő majd az átadása után mindössze nyolc hónappal.

A Rail Cargo Hungaria az Európában második legnagyobb vasúti árufuvarozó vállalatcsoport, a Rail Cargo Group fontos tagja. Ügyfeleink ellátási láncát megbízhatóan, költséghatékony és környezetbarát módon, stratégiai partnerségre törekedve optimalizáljuk. A társaság számára fontos, hogy alkalmazottaink számára kiváló és inspiráló munkakörnyezetet biztosítsunk, amely egyúttal kifejezi a Rail Cargo Hungaria környezettudatos működési elveit is.

Örömünkre szolgál, hogy a Rail Cargo Hungaria csapatát a Nordic Lightban, a Skanska legújabb jövőbiztos irodaprojektjében köszönthetjük.” – mondta Marcin Łapiński, a Skanska magyarországi és romániai ügyvezető igazgatója. “Amikor irodakomplexumokat építünk, elsősorban bérlőink igényeit és a „Workplaces by Skanska” koncepciót tartjuk szem előtt, amely a mi hozzáadott értékeinket legjobban kifejező területekre koncentrál – ezek a munkakörnyezet, a helyteremtés, a bérlői nyereségesség, valamint a zöld megoldások. Biztos vagyok benne, hogy az RCH csapata minden szempontból örömét leli majd az új irodában, beleértve a parkosított kültéri kertet és a csodás kilátást biztosító ötödik emeleti teraszt is.”

A Nordic Light irodaházba költözéssel a Rail Cargo Hungaria számos, modern szolgáltatáshoz fér hozzá, melyek segítik a munkavállalók produktivitását és munkahelyi elégedettségét. Az új bérlők igénybe vehetik az épületben található biciklitárolót és öltözőket, az iroda kiváló elhelyezkedése miatt ugyanakkor a környéken található bank, posta, gyógyszertár és fitnesz lehetőségek is könnyedén hozzáférhetőek.

A tavaly eladott épület igen népszerű jelenleg, egy másik bérlő ugyanis éppen nemrégiben írta alá bérleti szerződését több mint 1400 négyzetméternyi irodaterületről. A Rail Cargo Hungaria olyan cégekhez csatlakozik majd a Nordic Lightban, mint a Mercedes-Benz, a Schneider Electric, a Cofidis, a Harman, a BASF és a Monsanto.