A szikla és a nagy majom

Bred Peyton rendező harmadszor dolgozik együtt Dwayne Johnson-nal. Az Utazás a rejtélyes szigetre és a Törésvonal után a Rampage – Tombolás (Rampage, hazai bemutató: április 12.) mindkettejük számára az eddigi legnagyobb film: a Chicagóra támadó, óriásira növő gorilla, szárnyas farkas és krokodil történetének elmeséléséhez kellett az eddigi legnagyobb látvány, legtöbb trükk és a legbonyolultabb akciójelenet. De a rendező azt állítja, hogy számára és Dwayne Johnson számára is a barátságról szól a film: a gyilkos gorilla ugyanis eredetileg – egy titokzatos génkísérlet előtt – a Johnson játszotta figura barátja volt.

– A gorillát performance capture-ben vettük fel – magyarázza a rendező újságíróknak. – Vagyis akármekkora is éppen, ott volt egy színész, Jason Liles. Az ő szeme, az ő mozdulatai, az ő grimaszai láthatók a filmben, csak épp egy gorillában. Amikor a gorilla már hatalmas, mi egy óriásdaruval akkor is felhúztuk Jasont a megfelelő magasságba, hogy Dwayne a szemébe nézhessen, és ő színésszel játszhasson, ne csak egy zöld vászon előtt grimaszoljon. A forgatás nagyon kemény volt, nagyon nehéz akciójeleneteket forgattunk stúdióban, levegőben, kábeleken lógva, de ez csak jobban összehozta Dwayne-t és Jasont: és ez nagyszerűen látszik is a filmben – csak ott úgy tűnik, mintha a főhősnek egy emberszabású majom volna a legjobb haverja.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .