#szigetrecycling –  Zöldnek lenni menő!

A Sziget a kezdetektől fontosnak tartja a fenntartható fesztiválozást, és idén még több akcióval készülünk, melyekben számítunk aktív részvételetekre! Tegyünk együtt a zöldebb Szigetért!

 

A fesztiválon három Recycling Center vár, ahol ALU/PET hulladékok gyűjtésére, elektronikai hulladékok gyűjtésére, és elemgyűjtésre lesz lehetőség. Mind a 3 pont újrahasznosított bútorokkal berendezett, ahol az újrahasznosítás jegyében upcycling design műhelyekben alkothatod meg az általad megálmodott tárgyakat. Iparművész fiatalok a Szitizenek megunt, elszakadt, eltört tárgyait alakítják át valami újdonsággá. Sátorból divatos fesztivál kiegészítő? Bármi megtörténhet! Ezeken kívül további 6 kemping recepción lehet leadni ALU és PET hulladékot, ajándékokért cserébe.

Légy környezettudatos fesztiválozó, gyűjtsd velünk szelektíven a szemetet, használd a #szigetrecycling hashtaget, és merchandising bónokat, kitűzőket, Sziget-almát kaphatsz ajándékba.

A fesztivál összes árusától papírzacskóban vásárolhattok, és a műanyag evőeszközök kora is leáldozott. Jönnek a komposztálható és újrahasznosított eszközök, a fából készült villák és papírtányérok.

A szelektív hulladékgyűjtők számát megsokszorozzuk, idén 100 db gyűjtő várja, hogy megtöltsük, és a kocsmákban, étkezőhelyeken, pénztárakban is van lehetőség a hulladékot szelektíven gyűjteni. További 100 db csikkgyűjtő és mintegy 500 db hagyományos szemétgyűjtő segít bennünket abban, hogy a Szigetet, mely egy hétig az otthonunk, tisztán tartsuk.

Sátorújrahasznosítás – segítség a menekülteknek

Kérünk benneteket, hogy azokat a sátrakat, takarókat, matracokat, melyeket már nem kívántok tovább használni, vagy hazacipelni, adjátok le, és mi összegyűjtjük azoknak az Európába érkező menekülteknek, akik olykor kénytelenek a szabad ég alatt meghúzódni. A zárás után a hátrahagyott kempingeszközöket összegyűjtjük, és jótékonysági szervezeteknek adományozzuk.

Tegyünk együtt a zöld Szigetért!

Jó szórakozást és ne feledjétek: #szigetrecycling!

http://sziget.hu/fesztival/

 

Önkénteseket vár a Sziget