Sziget-mérleg, zsaruszemmel (Videóval és fotókkal)

Véget ért a Sziget Fesztivál. A Budapesti Rendőr-főkapitányság prevenciós pontot működtetett, a rendőrök egyenruhában és civilben is ügyeltek a látogatók biztonságára. Főleg lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt volt szükség intézkedésekre. 

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhás állományának tagjai környezetbarát módon, elektromos járművekkel láttak el szolgálatot, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egy hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül. Csaknem 1600-an keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat, valamint tájékoztatást adtak a határvadász-képzés és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőknek. A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a Polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrése érdekében. 

A Sziget Fesztiválon kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt a budapesti rendőrök hat, míg kábítószer birtoklása miatt tizenhét embert fogtak el. Lopás miatt hat, garázdaság miatt öt, súlyos testi sértés miatt egy feltételezett elkövetőt állítottak elő a sziget területéről, ellenük büntetőeljárás indult.

police.hu