A Szerencsejáték Zrt. 2017-es karácsonyi sorsjegy-családjának bemutatása

A Szerencsejáték Zrt. kínálatában 2011 óta szerepelnek a szezonálisan, az adventi időszak elején bevezetésre kerülő karácsonyi sorsjegyek, amelyeket a játékosok részéről mindig nagy várakozás övez.

Az idei évben – a lottótársaság történetében először – a karácsonyi sorsjegyek kéttagú sorsjegycsaládként, Kiskarácsony és Nagykarácsony elnevezéssel kerülnek kibocsátásra. A limitált darabszámú sorsjegyek bevezetésére 2017. november 3-án kerül sor, és 2018. február 5-ig lesznek elérhetőek az értékesítőhelyeken.

Kiskarácsony sorsjegy:

A Kiskarácsony sorsjegy mérete megegyezik a Black Jack sorsjegy méretével, és 6 különböző változatban lesz megvásárolható, amelyeken a Nagykarácsony sorsjegy grafikáján is megtalálható ünnepi motívumok köszönnek vissza.

A sorsjegyek kaparófelülete szimbólumkereső játékot rejt, amelyen a játékos akkor nyer, ha a három sorban található szimbólumpárok közül legalább egyben azonos szimbólumokat talál.

Milyen különlegességeket kínál a Kiskarácsony sorsjegy a vásárlóknak?

  • 200 Ft-os árával a Kiskarácsony sorsjegy a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálatának legkedvezőbb árú, mindenki számára elérhető terméke.

  • A Kiskarácsony a rajta található „Neked Tőlem” feliratnak köszönhetően akár ajándékkísérő funkciót is elláthat, így egyedi kiegészítője lehet a családi karácsonyi ajándékoknak is.

  • A sorsjegy főnyereménye 5 millió forint, míg a teljes sorozattal elérhető össznyeremény 360 millió forint.

Nagykarácsony sorsjegy:

A Nagykarácsony sorsjegy már méretéből adódóan is kitűnik a lottótársaság sorsjegy-kínálatából, hiszen közel A4-es méretű, és 24+2 nyitható ablak található rajta, mindegyik alatt egy-egy kaparófelülettel.

A sorsjegy előoldalán található 24+2 ablak felnyitását követően válik elérhetővé a sorsjegyen lévő három játék. Az egyes ablakok perforáció mentén történő felnyitása, és az alattuk levő játékmezőket letakaró rétegek ledörzsölése után állapítható meg, hogy nyertes-e a sorsjegy.

A sorsjegy fő játéktípusa az adventi szimbólumkereső játék. A kalendárium számozott kis ablakai 1-től 24-ig egy-egy szimbólumot rejtenek. A játékosnak az 1-24. ablakok felnyitása után a kaparófelületek alatt a nyereménytáblának megfelelő mennyiségű egyforma szimbólumot kell találnia ahhoz, hogy nyereményt érjen el.

A szimbólumkeresés mellett két bónuszjátékot is kínál a Nagykarácsony sorsjegy. Az első bónuszjátékban az ablak felnyitása után a kaparófelület alatt a játékosnak három hópehely szimbólumot kell találnia az 5 000 forintos nyeremény eléréséhez. A második bónuszjátékban pedig az ablak felnyitása után a kaparófelület alatt az F, E, N, Y és Ő betűk mindegyikét meg kell találnia ahhoz, hogy nyereményt érjen el.

Milyen különlegességeket kínál a Nagykarácsony sorsjegy a vásárlóknak?

  • 2000 Ft-os Nagykarácsony sorsjegy a jelenleg elérhető sorsjegy-kínálaton belül a legmagasabb, 75 millió forintos főnyereményt kínálja.

  • A teljes sorozattal megnyerhető 4,14 milliárd forintos össznyeremény szintén kimagaslóan magasnak számít.

+1: A Nagykarácsony sorsjegy megvásárlásával a játékosok – sorsjegyenként 25 Ft-tal – a FESZT (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) által elindított Játék összeköt! program keretében 3 hazai akadálymentes, befogadó játszótér felépítését is támogathatják!

A Szerencsejáték Zrt. felmérése* szerint a magyar játékosok számára a szezonális karácsonyi sorsjegy különösen kedves, amelyre szívesen áldoznak és adják ajándékba, sőt, örömmel fogadják, ha a sorsjegyhez támogatási cél is társul.

Az elmúlt években számos olyan sorsjegy került bevezetésre, amellyel a játékosok jó célokat szolgáló szervezet működését támogathatták. A korábbi karácsonyi sorsjegyek esetében ilyenek voltak a Bátor Tábor Alapítvány, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány, valamint az Őrangyalok Ligája.

*3+1 érdekesség a Szerencsejáték Zrt. karitatív sorsjegyekkel kapcsolatos felméréséből

1. A magyar lakosság több mint 20%-ának mozgáskorlátozott, 9%-ának siket vagy nagyothalló, 6%-ának pedig vak, látássérült személy van az ismeretségi körében. Tíz (fogyatékossággal élő személyt ismerő) magyar lakosból 3 naponta találkozik egy fogyatékossággal élő honfitársával.

2. A fogyatékossággal élőket személyesen is ismerők közel 60%-a előnyben részesíti azokat a termékeket, melyek megvásárlásával a fogyatékossággal élő honfitársainkat támogathatják. De ez az arány a fogyatékossággal élő személy ismeretségével nem rendelkezők között is több mint 50%.

3. A felnőtt lakosság igen jelentős mértékben támogatja, hogy a hazai vállalatok aktívan tegyenek a fogyatékossággal élők helyzetének javításáért: több mint háromnegyedük (78%) véleményét pozitív irányba befolyásolja, ha egy általuk ismert cég támogatja ezt az ügyet.

+1 A lakosság döntő többsége (89%) pozitívan értékeli azt a célkitűzést, hogy a Szerencsejáték Zrt. az idei karácsonyi sorsjegyével a fogyatékossággal élőket támogassa; több mint felük (56%) előreláthatólag vásárolni is fog a sorsjegyből.