Szent Mihály Napi Búcsú

 

Őszi évnegyedelő nap Mihály napja, s egész  Európa-szerte ismert pásztorünnep. Ezen a napon hajtották be a legtöbb állatot a faluba, ekkor léptek szolgálatba az új pásztorok. Bérfizető, pásztorfogadó napnak is tartották Mihály napját.

Szent Mihály napja az egész magyar nyelvterületen a gazdasági év nevezetes fordulópontjának számított és a pásztorszerződéseknél is nagy szerepet játszott.

De Szent Mihály napját időjárásjósló napnak is tartották, mert úgy gondolták, ha „Szent Mihály lova deres, behozza a telet!”, illetve „Szent Mihály öltöztet, Szent György vetkőztet”.

Az időjárást illetően nem bocsátkozunk találgatásokba, de szeretettel várunk 2017. szeptember 24 – én a hagyományos Szent Mihály Napi Búcsúra, melyre 24. alkalommal kerül sor. Nemzetközi tűzoltóversenyekkel, kerületi művészeti csoportok fellépésével, gyermekműsorokkal, színes vásári forgataggal és vidámparkkal készülünk. Ott lesz Pál Feri atya, a Ratty Jazz Band és a Tequila Show Band.

A rendezvény szervezésében közreműködő partnerünk az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia.

A részvétel díjtalan!

Helyszín: Babér utcai Szent Mihály templom kertje

Időpont: szeptember 24., vasárnap 9.30 – 20.00

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .