Szappan- és kéztörlőadagolás karbonlábnyom nélkül

A Tork mostantól szén-dioxid-semleges tanúsítvánnyal rendelkező higiéniai termékeket is kínál

Európában elsőként csökkenti és kompenzálja egyes szappan-, WC-papír- és kéztörlőadagolóinak teljes életciklusára számított szén-dioxid-kibocsátását a világ egyik vezető higiéniai vállalata, az Essity professzionális márkája, a Tork.

A Tork mostantól szén-dioxid-semleges tanúsítvánnyal rendelkező adagolókat is kínál ügyfeleinek. Ezt a teljes életciklusra – a nyersanyagok beszerzésétől a termékek élettartamának végéig – számított szén-dioxid-kibocsátás mérséklésével és kompenzációjával érik el. A 27-féle karbonsemleges Tork adagolót a vállalat igazoltan megújuló forrásból származó villamos energiával állítja elő, a fennmaradó kibocsátást pedig szintén tanúsított klímaprojektekkel kompenzálják. Az új termékek már elérhetőek Európában, így Magyarországon is.

A Tork márka az Essity globális higiéniai és egészségügyi vállalat része, amely a fenntarthatósági törekvéseivel és céljaival a hasonló kezdeményezések egyik úttörője. A Tork a márka 1968-as indulása óta beépíti ezt a fenntartható megközelítést termékeibe és szolgáltatásaiba, és Magyarországon is ezt képviseli már több, mint 30 éve.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan karbonsemleges Tork adagolókat kínálhatunk, amelyek nemcsak hatékonyan biztosítják a magas szintű higiéniát, hanem csökkentik a bolygónkra gyakorolt környezeti hatást is. A ClimatePartner tanúsítvány segít partnereinknek abban, hogy elérjék fenntarthatósági törekvéseiket” – mondta Nagy Géza a Tork kereskedelmi igazgatója.

Az Essity már korábban csökkentette a 27-féle Tork adagoló szén-dioxid-kibocsátását azáltal, hogy a gyártáshoz igazoltan megújuló villamos energiát használt. A szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében a vállalat most a fennmaradó szén-dioxid-kibocsátást a ClimatePartner által tanúsított éghajlatvédelmi projektekbe történő beruházásokkal kompenzálja. A kiválasztott projektek tiszta ivóvizet biztosítanak Kambodzsában, energiatakarékos tűzhelyeket Indiában, illetve támogatják az indonéziai erdők védelmét.

A Tork minden adagoló termékét a fenntarthatóság jegyében tervezi és gyártja, a tartós anyagok használatától kezdve a fogyasztás akár 40%-os csökkenését elősegítő kialakításig. Emellett úttörő kezdeményezésük a PaperCircle elnevezésű kéztörlőpapír-újrahasznosító szolgáltatás is: az irodaházakban, gyárakban elhasznált papír kéztörlők újra-begyűjtése és újrahasznosítása ilyen módon egyedi. A Tork ezen megoldásával a cég partnerei a megtermelt hulladék mennyiségét akár 20%-kal, a keletkezett szén-dioxid-kibocsátást pedig 40%-kal is csökkenthetik.