Szandi is segíti a Varázsceruza jótékonysági gyűjtést

A népszerű énekesnő, Szandi idén is segíti a Civilút Alapítvány által elindított Varázsceruza jótékonysági gyűjtést. A kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, ezzel is mosolyt varázsolva az arcukra. Az összegyűjtött rajzeszközöket az Alapítvány szeptember 12-én, a Sérült Gyermekek Napján, a Fővárosi Állat-és Növénykertben adja át az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ).

Idén is megrendezi a Varázsceruza jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány, hogy segítséget nyújtson a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára. Az adománygyűjtést Szandi, a népszerű énekesnő is támogatja.

A kezdetektől támogatom a Civilút Alapítvány jótékonysági akcióját és nagyon örülök, hogy évről évre egyre több adományt sikerül összegyűjteni a sérült gyermekek részére. Továbbra is úgy gondolom, nekünk előadóművészeknek kötelességünk a jó ügyek mellé állni, hiszen az ismertségünk által jobban fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy például már egy doboz színes ceruzával is sok mosolyt varázsolhatunk a sérült gyermekek arcára. És ez a legszebb ajándék, amit adhatunk: a mosoly – mondta Szandi.

A Civilút Alapítvány azért választotta éppen a rajzeszközöket, mert így mindenki, aki szeretne, lehetőségei szerint hozzá tudj járulni a kezdeményezéshez – akár már egy doboz ceruzával, vagy annak az árával. Fontos szempont volt az is, hogy a színes ceruzákkal az ép gyermekekhez is közelebb tudjuk vinni az adományozást. Ha felajánlanak egy-egy doboz színes ceruzát vagy rajzeszközt, akkor ők is átélik az „adni öröm” érzését, részesei lesznek a társadalmi jóságnak. Mindez pedig hosszú távon erősíti a társadalmi felelősségvállalást– mondta Gulyás Andrea, az Alapítvány kurátora.

A Civilút Alapítvány először 2020-ban hirdette meg a jótékonysági gyűjtést, akkor 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek. 2021-ben majdnem megduplázták az előző évben elért eredményt: 12017 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket ezúttal is az ÉFOÉSZ és az SZGYF közreműködésével juttattak el a gyermekeknek.

Bízunk benne, hogy idén is sok-sok sérült gyermeknek tudunk segíteni, ebben számítunk együttműködő partnereinkre és az eddigi adományozókra is” – mondta Gulyás Andrea.

A jótékonysági kezdeményezés az alábbi számlaszámon támogatható: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.

A programról további információk itt:

Varázsceruza videók:

https://www.civilut.hu/programjaink/videok/varazsceruza-2021-video

Varázsceruza fotógaléria:

https://www.civilut.hu/programjaink/galeria/varazsceruza-2021-galeria

https://www.civilut.hu/programjaink/galeria/varazsceruza-new-1