Szacsvay László és Kizlinger Lilla leküzdik a generációs különbségeket

elkészült a Valami madarak plakátja

A Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült Valami madarak december 14-től látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában. Hevér Dániel a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában megvalósult első nagyjátékfilmjéhez most megérkezett a végleges plakát:

Valami madarak generációkon átívelő különleges barátságról mesél, miközben az Életrevalókat idéző bájjal és humorral foglalkozik az idősgondozás korábban magyar filmekben mellőzött témájával. 

“Remélem, hogy az emberek sokat fognak nevetni a filmen, mert az elejétől fogva nagyon fontosnak tartottuk Kertész Zsanett forgatókönyíróval, hogy vicces legyen, és úgy legyen vicces, hogy sosem nevetünk ki benne senkit” – mesélte Hevér Dániel rendező.

A film főszereplője, Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (a berlini Ezüst Medve-díjas Kizlinger Lilla – Rengeteg – Mindenhol látlak; Magyarázat mindenre), aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.

Valami madarak rendezője Hevér Dániel, forgatókönyvírója Kertész Zsanett, operatőre Nagy Marcell, producere Dreissiger László, co-producerei Juhász Péter, Blik Dániel és Romwalter Judit, látványtervezői Nyitrai Anna és Gelsi Zoltán, vágója Csabai Attila, zeneszerzője pedig Kozma Kata.

A plakát művészeti rendezője Blik Dániel volt, a grafikát a ROK készítette.