Sütőtök krémleves sajtropogóssal

4 főre

140 gr natúr Medve Sajt (vagy tetszés szerint ízesített)

panko-morzsa a panírozáshoz

2 felvert tojás

1 kg sütőtök

200 gr burgonya

50 gr vaj

500 ml zöldség alaplé

200 ml főzőtejszín

só, bors

kakukkfű

olívaolaj

A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, körülbelül 25 perc alatt.

Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassacskán felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk.

Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk.

A tetszőleges ízesítésű Medvesajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük.

A leves tetején tálaljuk.