Strandolj a Dunakanyarban!

A Coca-Cola HBC Magyarország idén is támogatja a vízminőség mérést

Kitűnő vízminőséggel várják a kánikulában enyhülésre vágyókat a Dunakanyarban található strandok. A Coca-Cola HBC Magyarország I love Duna programjának keretében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szakemberei május és szeptember között rendszeresen végeznek méréseket. A programban eddig részt vevő nyolc Duna-parti településhez idén csatlakozott Dunakeszi is.

A forró nyári napokon Budapest és környékének lakói leggyakrabban autóba ülnek, hogy a Balaton vagy a Velencei-tó strandjain frissíthessék fel magukat. Sokan talán nem is tudják, hogy természetes környezetben közelebb is strandolhatnának. A fővárosból ugyanis fél óra autózással elérhető valamelyik Dunakanyarban található település fürdőhelye. Ezeken a különlegesen szép tájakon található strandokon kitűnő, fürdőzésre alkalmas vízminőséggel várják a vendégeket, az ÁNTSZ ugyanis az I love Duna programnak köszönhetően nyaranta rendszeresen végez méréseket Szentendrén, Dunabogdányban, Kisorosziban, Leányfalun, Pócsmegyeren, Szigetmonostoron, Tahitótfalun és Zebegényben. A projekthez idén Dunakeszi is csatlakozott. A legfrissebb mérési eredményeket az érdeklődők az iloveduna.hu weboldalon nézhetik meg.

A 2015-ben, a Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a víz minőségének és felelős vízhasználatnak a fontosságára. A társaság által működtetett iloveduna.hu weboldal a vízminőségi adatokon túl helyet kapott a projektben részt vevő strandok képekkel illusztrált leírása, valamint egy Duna-blog is.

Italgyártó cégként a tiszta és jó minőségű víz nekünk és a fogyasztóinknak is létszükséglet. Ezért a felelős vízhasználat, a Duna megóvása nemzetközi szinten is kiemelt ügyünk. Nagyon örülünk annak, hogy idén már 9 település partnerünk ebben a munkában, amelynek célja, hogy az ember és a folyó ismét egymás életének szerves része legyen – mondta Tóth Valentin, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs igazgatója.

Partnerség a Dunáért

A Coca-Cola Magyarország évek óta nyújt anyagi és szakértői támogatást, önkéntes munkát a Duna élővilágának és ivóvízbázisának megóvását célzó kezdeményezésekhez. Vezető italgyártóként a vállalat számára a felelős vízhasználat, ezen belül is a Duna megóvása nemzetközi szinten is prioritás.

A The CocaCola Company és a CocaCola HBC 2005-ben kötött partneri megállapodást a Nemzetközi Dunavédelmi Bizottsággal (ICPDR). Az italgyártó cég vállalta, hogy minden évben részt vesz a Duna Nap megünneplésében, továbbá természetvédelmi civil szervezetekkel együttműködve támogatja a Duna-menti vizes élőhelyek megóvását. Ennek keretében 2008 és 2013 között 150 millió forinttal támogatta a mohácsi Szabadság-sziget megmentését. Az együttműködés harmadik pillérje a Dunához kapcsolódó oktatási és ismeretterjesztő tevékenység. Ebből a célból jött létre egy, az iskolákban Németországban, Ausztriában, Magyarországon, Szerbiában, Romániában és Bulgáriában egyaránt használt oktatási segédanyag, a Duna Ismerettár.

 

Coca-Cola HBC Magyarország

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a csaknem 600 millió fogyasztót kiszolgáló és 28 országot átfogó Coca-Cola HBC AG csoport tagja. A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozó-üzemet működtető vállalat 1.100 dolgozót foglalkoztat, teljes tevékenysége során pedig közel 13.000 embernek biztosít munkát. A Coca-Cola Magyarország eddig 116 milliárd forintot fektetett be hazánkban. A társaság az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 25 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok közel kétharmadát belföldi szállítók biztosítják.

A cég az alkoholmentes italok széles választékát kínálja: a szénsavas üdítőitalok (Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Fanta, Fanta zero, Sprite, Sprite zero, Lift, Kinley), a természetes ásványvizek (NaturAqua csendes, enyhe, szénsavas), ízesített vizek (NaturAqua Emotion), a gyümölcslevek, nektárok és gyümölcsitalok (Cappy, Cappy Pulpy, Cappy Ice Fruit), jeges teák (Nestea, Nestea Free), a sportitalok (Powerade), valamint az energiaitalok (Burn, Monster) egyaránt részét képezik a választéknak. A vállalat üzemelteti a Vendit forróitalok (kávé, cappuccino) kiszolgálására alkalmas ital-automatákat is. A vállalat 2006-óta forgalmaz prémium szeszes italokat, a cég a többi közt a Jack Daniel’s, Finlandia, El Jimador, Bacardi, Famous Grouse, Rézangyal, Campari márkákat értékesíti.