Somló Cirqsz az Akváriumban

Életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A Szigetes felvezető után a „Somló Cirqsz” november 26-án még nagyobb szabású eseménnyel várja a nagyérdeműt, az Akvárium Klub NagyHalljába, ahol most az LGT tagjai is (Presser Gábor, Solti János, Karácsony János) színpadra állnak többek között olyan művészek mellett, mint Charlie, Tóth Gabi és Tóth Vera és Kama (Mary Popkids).


Idén töltené hetvenedik életévét Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A kiváló zenészt az legendás LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban – mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar – is játszott. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne 
megemlékezni a család és a magyar zenész szakma, így a Sziget -1. napi koncert után, most november 26-án kerül sor, az Akvárium Klubban, még több vendég előadóval, baráttal, pályatárssal hallgathatjuk az akkor 70. életévét betöltő művész emblematikus szerzeményeit, egy 19 fős big band által újragondolva. A koncertet egy különleges kiállítással fűszerezik meg a szervezők, amely Somló Tamás teljes életútjába enged betekintést.

Somló Cirqsz – Akvárium Klub Nagyhall
2017. November 26. 20:30

Presser Gábor, Solti János, Karácsony János (LGT)
Charlie
Animal Cannibals
Geszti Péter
Dés László
Tóth Vera
Tóth Gabi
Frenreisz Károly
Zorán
Gerendás Péter
Czutor Zoltán
Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)
Fatima
Kama (Mary Popkids)
Blahalouisana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté
Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis)
Bornai Tibor
Bródy János

valamint Somló Dávid, Somló Pali, Somló Lily, Somló Dani
Közreműködik: Modern Art Orchestra

Rendező: Novák Péter
Látvány, vetítés: Besnyő Dániel