Simon, Acél, Azurák és Gajdos egy csapatban a Mosoly Alapítványért

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Május 12-én az NN Ultrabalaton futóversenyen súlyosan beteg gyerekekért fut több ismert ember: Simon Kornél, Acél Réka, Azurák Csaba és Gajdos Tamás is a Mosoly Alapítvány színeiben vesz részt a versenyen

A Mosoly Alapítvány idén 11. alkalommal vesz részt az NN Ultrabalaton futóversenyen a Mosoly Váltóval 2018. május 11-13. között, amely a szervezet egyik legnépszerűbb élményprogramja és egyben a legsikeresebb adománygyűjtő rendezvénye is.

A váltóban egy hétvége alatt 21 Mosolyos gyerek (látássérült, illetve pszichoszomatikus zavarral élő) 47 szakaszban futja körbe a Balatont, fejenként 4-7 kilométert teljesítve.
A Mosoly Váltóhoz adományozók csatlakoznak, akik együtt futnak a gyerekekkel az általuk választott, támogatott szakaszon. Az eseményen való részvétellel a még gyógyuló gyerekeknek szóló Mosoly terápiákat támogatják.

Ezt a csapatot erősíti idén Gajdos Tamás, Simon Kornél, Azurák Csaba és Acél Réka is. Május 12-én, szombaton reggel 7:55-kor indulnak a rajtkapuból, és a Mosolyos gyerekekkel együtt teljesítik az első, 5,3 kilométeres szakaszt, a Club Aliga és Balatonakarattya között. Interjú készítésre és a rajt felvételére aznap 7:30-tól lesz lehetőség a balatonvilágosi Club Aligában található Versenyközpontban.

Mivel foglalkozik a Mosoly?

A 21 éves Mosoly Alapítvány súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek tart ingyenes terápiás foglalkozásokat kórházakban, és a kórházi kezelések befejeztével hosszú távú csoportokban országszerte. A Mosoly-terápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának.

A Mosoly Alapítványról a www.mosolyalapitvany.hu, a Mosoly Váltóról a www.mosolykilometer.hu oldalon tájékozódhat.

Mi az az NN ULtrabalaton?

2018-ban 12. alkalommal rajtol el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont kerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. Az Ultrabalaton a május 11-13.-a között, péntektől vasárnapig kerül megrendezésre.

Rékáról

Acél Réka gyerekfilmek után kapott szerepet az 1989-ben induló népszerű műsorban, a Kölyökidőben, 2010-ben pedig az M1-en futó Főtér háziasszonya lett. Két gyermek édesanyja. Jelenleg saját vlogot vezet gyerekprogramokról a Budapest Kids weboldalán.

“Azért mondtam igent a felkérésre, mert ugyan nagyon régóta a futás az egyik legfontosabb sport az életemben de még soha nem indultam versenyen. Úgy éreztem, ez egy kellően fontos és komoly alkalom ahhoz, hogy támogassam és segítsem legalább a jelenlétemmel a Mosoly Alapítványt, másrészt, hogy életem első futóversenyén részt vegyek.”

Kornélról

Simon Kornél színész, rendező, a Társas játék tévésorozat főszereplőjekét vált országosan ismerté, de 2003 óta folyamatosan játszik filmekben és színházakban is. 2010-ben kezdett rendezni, legfrisebb munkája, a Tanár Úr, kérem a Karinthy Színházban látható.
Színészként az RTL Klub csatornán most induló A tanár című sorozatban vállalt szerepet, melyet március 31-től vetít a csatorna.

“Ismert emberként kötelességemnek érzem, hogy kiálljak társadalmilag fontos ügyek mellett, édesapaként pedig különösen közel áll hozzám a Mosoly Alapítvány által végzett munka, a beteg gyerekek lelki gyógyítása. Örömmel veszek részt a Mosoly Váltóban és szívesen futok a gyerekekkel”

Tamásról

Gajdos Tamás 1978–1986 között atléta volt, közép- és hosszútávfutó, 1-szeres bajnok, majd a reklám- és divatszakmában dolgozott. 1993-tól a Szerencsekerék című műsor műsorvezetője lett. Később a TV2-nél folytatta karrierjét Tények sportműsorvezetőjeként. Utána átigazolt a Sport1-hez és a Hír TV-hez. 2009-től az ATV Híradó című műsorának egyik műsorvezetője lett.

Csabáról

1998-ban kezdett dolgozni a Magyar Rádiónál. 2001-től a Napló munkatársa, szerkesztő-riportere, 2002 és 2009 között pedig műsorvezetője. Későbbikben a TV2 csatorna legfontosabb közéleti és politikai műsorainak műsorvezetője volt. 2009 decembere és 2016 között a Tények műsorvezetőjeként tájékoztatta az országot a legfrissebb hírekről. Jelenleg az I/I című riportműsort vezeti.

Szívesen vesszük érdeklődéseteket akár a verseny előtt, akár a helyszínen, és segítjük az interjúk megszervezését az esemény résztvevőivel és szervezőivel.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit május 12-én, szombaton a közös rajt előtt, 7:30-kor a Club Aligában található versenyközpontban.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .