Semmelweis

Főszereplők: Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc, Mészáros Blanka, Virga Tímea, Kizlinger Lilla, Csapó Attila, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Znamenák István, Hajduk Károly, Simon Kornél, Zsigmond Emőke.

Operatőr: Nagy András H.S.C. Vágó: Kovács Zoltán H.S.E.

Zene: Pacsay Attila. Írta: Maruszki Balázs

Producer: Lajos Tamás, Vida Joe. Rendezte: Koltai Lajos

Meglátta a láthatatlant.

Véghez vitte a lehetetlent.

Semmelweis (Vecsei H Miklós). Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője.

A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…

És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Az Oscar-díjra jelölt, legendás rendező-operatőr,

Koltai Lajos hazai színészek legjobbjaival készítette el a nagy klasszikus filmek
méltó utódját, egy különleges ember történetének

magával ragadó, látványos és érzelemgazdag krónikáját.

Mozibemutató: 2023. november 30.

Magyar film

Gyártó: Szupermodern Filmstúdió

Csekkold a tik-tok csatornáinkat!
Köztük a legújabbakat is!