A Seagate kibővíti Nytro SSD termékcsaládját

Nytro 5000 NVMe M.2 SSD és Nytro 3000 SAS SSD új teljesítményszintet, kapacitást és méretezhetőséget képvisel a vállalati adatközpontok számára
Az új 64TB-os SSD bemutatja a hyperscale jövőt

A Seagate Technology PLC (NASDAQ: STX), a világ vezető adattárolási megoldás gyártója a mai napon bejelentette két flash technológiájának is a továbbfejlesztett verzióját, mely növeli a teljesítményt és a kapacitást is az adatcenterek különböző folyamatainál. A továbbfejlesztett SSD-k – ideértve a Nytro® 5000 M.2 (NVMe) SSD és a Nytro 3000 SCSI (SAS) SSD — a felhő központok és az adatcenterek különböző felhasználórétegét célozza és segíti az azokon tárolt adatok értékének maximális kihasználását. Mivel a jövő a hyperscale adatközpontokra és a felhőszolgáltatást biztosító cégekre épül, a Seagate bemutatja a 64TB kapacitású NVMe add-in kártyáját (AIC), mely olvasási sebessége 13 GB/s — a leggyorsabb és a legnagyobb kapacitású SSD, amit valaha bemutatott.

A Seagate Nytro XM1440 M.2 NVMe SSD és a Seagate 1200.2 SAS SSD következő generációs verziói a Nytro 5000 NVMe M.2 SSD és a Nytro 3000 SAS SSD új teljesítményszintet és skálázhatóságot kínálnak. A Nytro 5000 NVMe M.2 SSD egy költséghatékony, alacsonyabb teljesítményű technológia, amely ideális a mai adatközpontok igényeinek kielégítésére, 2TB iparágvezető kapacitással. Ugyancsak magasabb véletlenszerű írási teljesítményre képes, mely akár 67 000 bemeneti/kimeneti művelet másodpercenként (IOPS) – ez kétszerese az előző verzió teljesítményszintjének. Az SSD új funkciói megfelelnek az olyan igényes vállalati alkalmazások növekvő igényeinek, mint az adatbányászat, az időjárási modellezés és az online tranzakció-feldolgozás, ahol a gyors adatelérési és feldolgozási teljesítmény kiemelkedő a szervezet sikeréhez. Az SSD szintén konfigurálható overprovisioninggel rendelkezik, amely további rugalmassági rétegeket biztosít, így a szervezetek képesek beállítani a meghajtó tartósságát és kapacitás tulajdonságait a sajátos adattárolási igényeik alapján – mindezt egy kis lábnyomban, hogy az adatközpontok könnyebben skálázhatók legyenek és képesek legyenek az exponenciális adatnövekedést kiszolgálni.  

Az adatközpontok környezetében, ahol az adatok rendelkezésre állása és kapacitása döntő fontosságú a műveletek, mint például a tartalomszolgáltatási szolgáltatások és a szoftveres tárolási (SDS) konfigurációk számára, az új Nytro 3000 SAS SSD továbbfejlesztett kapacitást és teljesítményt nyújt, valamint egy kettős porttal rendelkező SAS csatalakozó is a stabilitásért felel az adatok integritásáért egy váratlan kommunikációs hiba esetén. A meghajtó akár 15 TB kapacitást is biztosítanak, ez több mint négyszerese az előző verzió kapacitásának. Akár 2200 MB/s adatátviteli sebesség is elérhető a 12 gigabites SAS duál csatlakozón keresztül, ezáltal kiküszöbölve az adattárolás szűk keresztmetszetét képző interfész sebességet, valamint magas adat megbízhatóságot, rendelkezésre állást és skálázhatóságot is biztosít. A szervezetek többféle konfigurációból, tartósságból és biztonsági beállításokból választhatnak az alkalmazási területnek megfelelően, ezáltal elkerülhetik a funkciók és az elvárásokból származó kompromisszumokat, vagy a szükségesnél magasabb költségeket.

A Seagate jelentős erőforrásokat összpontosít az NVMe és a SAS nagyvállalati termékeibe, amelyek közvetlenül az adatközpont, a felhő és a hyperscale tárolási piacok felé irányulnak.” – nyilatkozta George Crump, a Storage Switzerland vezető elemzője.” Mivel az egyes termékekre vonatkozó specifikációs igények az ötszörösére nőttek az elmúlt évtizedben, ezek a termékek ideálisan igazodnak ahhoz, hogy megfeleljenek a piac egyre növekvő követelményeinek.”

Az adatok folyamatos növekedésének és a szervezetek, a kapacitás- és teljesítményigények iránti technológiák beépítésének szükségességét tükröző Seagate 64TB NVMe AIC-t is bemutatta, mely egy PCIe NVMe kártya, akár 13 GB/s adatátviteli teljesítménnyel és teljes védelemmel is rendelkezik az áramkimaradások esetén. A technológia kihasználja az iparági szabványos M.2 csatlakozót, amely több SSD vezérlőt képes egyetlen PCIe kártyán kezelni. Ennek eredményeként a szerverek nyolc nagy teljesítményű vezérlővel rendelkeznek, melyet egy PCIe foglalaton keresztül menedzselnek. A technológia első (vásárlói) mintái 2018 első felében várhatóak.

A Nytro 5000 NVMe M.2 SSD és a Nytro 3000 SAS SSD az idei év során elérhető lesz a vezető 3D NAND flash technológiával.

A Seagate-ről

A Seagate megteremti a helyet az emberi tapasztalat számára azzal, hogy innovációkat hoz az adatok tárolásában, megosztásában és felhasználásában. Tudjon meg többet a Seagate-ről a wwww.seagate.com oldalon. Kövesse a Seagatet a Twitter, Facebook, LinkedIn, Spiceworks, YouTube közösségi médiában és iratkozzon fel a blog oldalunkra.

© 2017 Seagate Technology LLC. Minden jog fenntartva. A Seagate, a Seagate Technology és a Seagate logó a Seagate Technology LLC bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és / vagy más országokban. Minden egyéb védjegy vagy bejegyzett védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi.