Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét

Romy, a brit énekesnő, dalszerző és DJ, aki a The xx tagjaként három népszerű albummal is büszkélkedhet, ma bejelentette első szólólemeze érkezését: a “Mid Air” című anyag szeptember 8-án jelenik meg a Young kiadó gondozásában.

Az ígéretek szerint az album a táncparketten való ünneplésről, illetve az ott megtalált menedékről és megváltásról szól majd. Ezeken belül a szerelemről, a gyászról, a kapcsolatokról, az identitásról és szexualitásról, és valójában egy szerelmes levél lesz a queer kluboknak, ahol Romy közösségre és szeretetre lelt. A “Mid Air” bizonyos értelemben egy “coming out lemez”, bár az énekesnő a magánéletében már régen coming outolt, másrészt pedig egy “coming through” korong, ami keresztül vezet a gyászon és a szívfájdalmon át egészen az eufóriáig.

A produceri munkálatokban Romy visszatérő együttműködői és barátai, Fred again..Stuart Price és Jamie xx segédkeztek. Az albumból már kaptunk némi ízelítőt a “Strong” és az “Enjoy Your Life” formájában, ma pedig tovább színesíti a sort a “Loveher” című dal. Ez egy sarkalatos szerzemény Romy számára, mely a lemez nyitódala, és az első track, amit az anyagra írt: “Egy büszke és pozitív queer szerelmi történet, a ‘Mid Air‘ kezdete.”

HALLGASD MEG »