Robin Hood musical

2017. augusztus 26. (szombat), 20.30, Tokaj Fesztiválkatlan

Augusztus 26-án új szereposztásban mutatják be a Robin Hood című musicalt a Tokaj Fesztiválkatlanban. A darab izgalmas feldolgozásban meséli el a tolvajok fejedelmének történetét.

Különleges feladatra vállalkozott Szomor György rendező, egyben zeneszerző és Miklós Tibor dalszöveg író: a sherwoodi erdő hősének klasszikus történetét, amelyen generációk nőttek fel, nem csak megzenésített formában, hanem a mai fiatalok nyelvén viszik színre. Az élő zenekarral játszott előadásban a lírai jelenetek mellett látványos tömeg- és táncképeket, illetve lenyűgöző kaszkadőr elemeket tartalmazó akciójeleneteket láthatnak a nézők.

A történetet mindenki ismeri, az angol mondakör legismertebb hőse, a tolvajok fejedelme fosztogatja az angliai Nottinghamshire megyében utazókat, hogy amit a gazdagoktól elvesz, azt a szegényeknek adhassa. Robin Hoodot a népszerű műsorvezető és zenész, Kovács Áron alakítja. A jó és a rossz harcáról szóló romantikus történetben a szerelmi szál is megjelenik, Lady Mariann szerepében a Budapesti Operettszínház ünnepelt tehetsége, Gubik Petra látható. A felejthetetlen élményről továbbá olyan nagy nevek gondoskodnak, mint az ország egyik legkedveltebb humoristája és színésze Hajdú Steve, az X-faktorban befutott és azóta számos musicalből ismert Vastag Tamás, illetve a színészként és musicalszínészként is sikeres Gesztesi Károly.

Szereposztás:

Robin Hood – Kovács Áron

Nottinghami bíró – Forgács Péter

Lady Mariann – Gubik Petra

Lord Gisborne – Gerner Csaba

William – Vastag Tamás

Lady Marian szolgálója – Palla Szabina

Tuck barát – Gesztesi Károly

Oroszlánszívű Richárd – Dancs János

Little John – Hajdú Steve

ZENESZERZŐ: Szomor György

DALSZÖVEG SZERZŐ: Miklós Tibor

JELMEZTERVEZŐ: Papp Janó

DÍSZLETTERVEZŐ: Bátonyi György, Szolga István

MOZGÁS: Gyöngyösi Tamás

KOREOGRÁFUS: Hajdu Anita

HANGSZERELÉS: Lippényi Gábor

RENDEZŐ: Szomor György

Jegyek: fesztiválkatlan.hu