Voodoo Papa lemezbemutató koncert május 3-án az Ellátóházban! Vendég: Ferenczi György és Szokolay Dongó Balázs

Május 3-án mutatja be első lemezét a Voodoo Papa, Remete címmel. A koncerten egy-egy dalban Ferenczi György és Szokolay Dongó Balázs működik közre, az estet pedig Demény Gergő nyitja.

A lemez címadó dala a Remete című szerzeményünk lett. A közönség kedvence ez a nóta, és a mi szívünkhöz is nagyon közel áll. A szerzői kiadásban megjelenő albumon saját számaink szerepelnek.” – mesél Fejér Simon Pál az új Voodoo Papa lemezről.

A Voodoo Papa két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex-Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex-Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

A Voodoo Papa zenekari név a tagok Jimi Hendrix iránti tiszteletéből született – a Voodoo Child című dal ihlette.

A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

Fejér Simon Pál  gitáros – énekes – dalszerző  10 éves kora óta a zene szerelmese – hangszerei a gitár, a koboz, a brácsa, a tambura és a mandolin. Első zenekarát 14 évesen alapította meg,  Rolling Stones és Jimi Hendrix dalokat játszottak. A gimnázium elvégzése után a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta tanulmányait. Sokféle muzsikát játszik sokféle hangszeren, melyek alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene. 2009 től a Deák Bill Blues Band szólógitárosa volt közel 4 évig, és csatlakozott Tóth János Rudolf Ütött Kopott Angyal nevű zenekarához. Népzenei együttese a Kontáros együttes, mellyel 2002 óta játszik moldvai csángó, később vonós táncházi muzsikát. Több éve egy Orff pedagógiára épülő mozgás és ritmus improvizációs csoportfoglalkozás, az Improland zenésze, valamint a Veronaki zenekar tagja.

Szert Zsigmond mindennapjait fiatal kora óta a zene tölti ki – olyan ikonikus alakok gyakoroltak hatást zenei ízlésének alakulására, mint Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steve Gadd vagy éppen Ray Charles.  Bal láb nélkül, ám rendkívüli ritmusérzékkel jött világra, így a kihívásokat kedvelő fiatalember hangszer választása a dobra esett.  A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakának elvégzése után barátja, Fejér Simon ösztönzésére szájharmonikázni kezdett – tehetségének köszönhetően pillanatok alatt a hangszer mestere lett. A CsáMisi, a Paganza zenekarok után az Ütött – Kopott Angyal zenekar tagja lett, ahol Tóth János Rudolffal, Fejér Simonnak és Lee Olivérrel koncerteztek országszerte. Hat éve tagja a Cabaret Medrano nevű zenekarnak is.

Dátum: 2018. május 3.
Helyszín: EllátóHáz, Dob u. 19.
Kapunyitás: 19.00
Koncert kezdés: 20.30

Voodoo Papa nyári koncertek

04.27. Voodoo Papa, Mediawave, Győr

05.03. Voodoo Papa, Ellátóház, 20.30
05.04. Voodoo Papa, Budaörs Fesztivál, PostArt, 21.00
05.11. Voodoo Papa , Szatmárnémeti, Musicat
05.12. Voodoo Papa, Telki Nyári Fesztivál
05.19. Voodoo Papa, Oroszlány
05.20. Voodoo Papa, Pünkösdi Nyitott Pincék, Palkonya, 19.00
06.08. Voodoo Papa, Bodza Fesztivál, Zsámbék
06.09. Voodoo Papa, Kobuci
06.15. Voodoo Papa, Solymár
06.22. Voodoo Papa & Dongó, Jászberényi Napok, Jászberény
06.23. Voodoo Papa, Tiszavirág Fesztivál, Szolnok
07.05. Voodoo Papa, Eger, Bikavér Ünnep
07.06. Voodoo Papa, Bor, Mámor, Bénye, Erdőbénye
07.20. Voodoo Papa & Dongó, Zenepavilon, Csorna
07.21. Voodoo Papa & Dongó, Művészetek Völgye, Taliándörögd, Fonó Udvar
07.25. Voodoo Papa, Kobuci Blues Fesztivál
08.23. Voodoo Papa & Dongó, Belvárosi Zenei Estek, Siófok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .