Reményteljes reggeli óda a caroline-tól

Új dallal jelentkezett a londoni, nyolctagú caroline zenekar: megjelent a “Good morning (red)” című szerzemény, melyhez egy nem mindennapi klipet is forgattak. A track az “IWR” című felvételt követi a sorban, és a csapat február 25-én érkező debütáló albumának előfutára.

Mike O’Malley gitáros-énekes elárulta, hogy a dal néhány elemét 2017 óta használják, csak épp kétszer olyan gyors tempóban, mint a rögzített verzió, és ez az első szerzemény, amit valaha írtak. Elmondása szerint 2017-ben volt valami reményteljes érzés a levegőben, úgy tűnt, hogy a politikai helyzet nagy változás előtt áll, ezt a diadalmas reménysugarat szerették volna zenébe csomagolni. Később aztán a zenekar tagjai elkezdtek érdeklődni az újféle hangok és felvételi technikák iránt, de mindig visszatértek a “Good morning (red)“-hez. Átdolgozták és az aktuális érdeklődésükhöz igazodva fejlesztették tovább. A végeredmény valójában két részből áll, számukra most az “újabb”, második rész az izgalmasabb: itt különböző rögzített világok egymás mellett léteznek, ütköznek egymással.

caroline 2017 elején alakult, hetente megrendezett, közös improvizációs alkalmak hozták össze a csapatot és különböző zenei hatásaikat, melyek között megtalálható az újhullámos folk, a minimalista klasszikus zene és az elektronikus zene különféle formái is. Első kislemezük, a “Dark blue” 2020 márciusában jelent meg, majd 2021 májusában követte a “Skydiving onto the library roof“. Ezeket a korai anyagokat többek között a Pitchfork, a FADER, és az NPR is dicsérte. Közelgő debütáló albumukat, a “caroline“-t John ‘Spud’ Murphy (black midi, Lankum) keverte. Az ígéretek szerint dalai hol lavinaként tombolva adják majd át a megannyi hangszer erejét, hol pedig “a csend hihetetlenül törékeny pillanataiba” engednek majd betekintést. Arra törekednek, hogy megtartsák a megfelelő egyensúlyt a visszatartás és az elengedés között.

HALLGASD MEG AZ ÚJ DALT »