Rekord jótékonysági flashmob a SZIN-en

A SZIN „nagy piros orr napján” a látogatók adományából összejött az 1.000.000 forint a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika számára. A gyűjtés a zárónapon is folytatódik.

A SZIN péntekén megtörtént az ország legnagyobb „piros orr” flashmobja, többezer látogató gyűlt össze a Borsodi Nagyszínpad előtt, piros orrot viselve. De, ami ennél is fontosabb, a fesztivál látogatóinak adományából összejött az az 1.000.000 Ft, amit a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika B részlege Fertőző Osztályának eszközvásárlására ajánlottak fel a fesztiválozók. A szombati napijegyesek közül sokan jelezték, hogy ők is szeretnének hozzájárulni a jótékonysági akcióhoz, ezért a szervezők, a fesztivál területén lévő információs  ponton, a zárónapon is működtetnek egy terminált, ahol fogadják a látogatók adományait.

https://services.maxima.hu/upload/images/53777/CSZ-22-of-24.JPG

És elérkezett a SZIN zárónapja, melynek legőrültebb koncertje minden bizonnyal a Salvatore Ganacci fellépése lesz a Borsodi Nagyszínpadon. Ha azt csinálja itt is, amit tavaly a Tomorrowland-en, egy új értelmezését láthatjuk a DJ szakmának. „Ez a DJ annyira idióta, hogy az már művészet” – írta a bosnyák származású, olaszosan csengő művésznevű Svédországban élő DJ tavalyi koncertjéről a kritika. És valóban, aki látta őt Tomorrowland-en vagy látta annak felvételét, annak egyből lejött, hogy ez az ürge nem teljesen normális. A koncerten fekvőtámaszozik, táncolgat, olykor elalszik, a seggét rázza, kézen áll, úgy ugrándozik vagy épp – Lukács Lacit idézve – egy ventillátor szelében lobogtatja a haját. Salvatore Ganacci azért valamit tudhat, mert Horse című számát több mint 13 millióan nézték meg az elmúlt négy hónapban a legnagyobb videomegosztón. És hogy mit tudhat, élőben is láthatjuk a SZIN zárónapján, a Borsodi Nagyszínpadon. És a tucatnyi helyszínen több tucatnyi további fellépőt, köztük a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, a Magashegyi Underground, a Wellhello, a Belmondo, az Esti Kornél, az Anima Sound System, a Konyha vagy a Budapest Bár koncrtjét, de lesz NECC PARTY is.