Regionális beruházásokat jelentett be a PwC

  • Regionális beruházások keretében a cég 6 millió dollárt fordít az ESG-képességek (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) bővítésére és egy regionális szakértői központ létrehozására.
  • A vállalások között szerepel digitális továbbképzési program a munkatársak számára, és a hátrányos helyzetű közösségek digitális továbbképzését segítő pro bono szakmai segítségnyújtás is.
  • A siker új képlete” elnevezésű stratégia arra összpontosít, hogy segítse a vállalkozásokat a bizalomépítésben és a fenntartható eredmények elérésében.

„A frissen bemutatott közép- és kelet-európai régiós stratégia a világ alapvető változásaira ad válaszokat, beleértve az új technológiai paradigmákat, az éghajlatváltozást, a geopolitikai töréseket és a Covid-19-világjárvány hatásait. A »siker új képlete« két egymással összefüggő igényre összpontosít, amelyekkel a vállalkozások a következő években szembesülnek: az egyik a bizalom kiépítése, a másik pedig az az igény, hogy fenntartható eredményeket érjünk el egy olyan környezetben, ahol a verseny és a diszrupció kockázata minden eddiginél intenzívebb, miközben a társadalmi elvárások soha nem voltak még ilyen nagyok” – mondta Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója.

A PwC vezetője szerint a vállalkozásoknak gyorsabban és mélyrehatóbban kell változniuk ahhoz, hogy tőkét, tehetségeket és ügyfeleket vonzzanak. A gyakran szűkre szabott transzformációs projektek nem hozzák meg az elvárt eredményt, új, átfogó megközelítésre van szükség.

Kötelezettségvállalások Közép- és Kelet-Európában

A siker új képlete stratégia részeként a PwC CEE olyan terveket jelentett be, amelyek középpontjában az ügyfelek speciális igényei állnak: az ESG-szempontok (Environment, Social, Governance – környezeti, társadalmi és vállalatirányítási), a készségfejlesztés, a munkavállalókkal és a nettó zéró kezdeményezésekkel kapcsolatos területek kerültek fókuszba. A PwC a közép- és kelet-európai régióban a következőkre vállalt kötelezettséget:

  • Folyamatosan befektet az üzlet és a képességek fejlesztésébe. Ez magában foglalja a könyvvizsgálati szolgáltatásokat, a digitális átalakulást, a pénzügyi bűnözés elleni szolgáltatásokat, a felhőalapú számítástechnikát, a robotikát és az automatizálást.
  • A regionális beruházások keretében a cég 6 millió dollárt fordít az ESG-képességek bővítésére és egy regionális szakértői központ létrehozására, amely az ESG-stratégiával, átalakulással és beszámolással kapcsolatos tanácsadást segíti.
  • A 2022-es pénzügyi év végéig digitális továbbképzést nyújt mind a 12 000 PwC-munkatárs számára a közép- és kelet-európai régióban. Ez a folyamat már meg is kezdődött, a Digitise CEE program keretében a PwC 9 000 munkavállalója vett részt digitális továbbképzési programokban az elmúlt pénzügyi évben, ami több mint 131 000 képzési órát jelent.
  • Kibővíti a pro bono önkéntes programokat az egész régióban, annak érdekében, hogy a gyermekek és a hátrányos helyzetű közösségek digitális képességei fejlődjenek.
  • Létrehoz regionális szinten egy belső nettó zéró végrehajtási programot a PwC globális kötelezettségvállalásának teljesítése érdekében, amelynek célja nettó zéró szén-dioxid-kibocsátás elérése 2030-ra.
  • Több mint 10 millió dollárt fordít a munkatársak fejlesztésére és a jóllétet szolgáló tevékenységekre.

„Továbbra is célunk a sokféle tehetség bevonzása, amit rugalmas és otthoni munkavégzéssel támogatunk. A változó munkaerőtrendeket és a világjárvány munkatársainkra gyakorolt hatását figyelembe véve bevezettük a hibrid munkarendet a régióban, amelynek keretében várakozásaink szerint munkatársaink nagy része munkaidejének 40-60%-át távmunkában tölti” – teszi hozzá Lőcsei Tamás.

A nettó zéró célkitűzés megvalósítása és az átláthatóság növelése 

A PwC közép- és kelet-európai hálózata folytatja azt a tavaly tett kötelezettségvállalását, miszerint 2030-ra az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását nettó nullára csökkenti. Ez a kötelezettségvállalás a 2018-as globális környezetvédelmi kötelezettségvállalásra épül, amely a hatékonyságnövelésre, a 100%-ban megújuló energiaforrásokra való áttérésre, valamint a légi közlekedésből származó kibocsátás és a maradékenergia-felhasználás 100%-os ellensúlyozására irányul. A cég belső kibocsátás-kalkulátort indít, hogy a régióban dolgozó munkatársaink egyéni és ügyfélszinten is jobban megértsék saját tevékenységük szén-dioxid-kibocsátásra gyakorolt hatását, és lépéseket tegyenek személyes szén-dioxid lábnyomuk csökkentése érdekében.

„Sok szervezethez hasonlóan mi is aktív szerepet vállalunk világunk és jövőnk alakításában. Ennek kulcsfontosságú része, hogy 2030-ig globális szinten megvalósítjuk a nettó zéró kötelezettségvállalásunkat. Mindez azt jelzi, hogy felismerjük, merre tart a világ, ezáltal céghálózatunkat úgy pozícionáljuk, hogy a jövőben is sikeres maradjon” – tette hozzá Nick Kós, a PwC CEE vezérigazgatója.