Rászoruló gyermekeknek szervezett adventi játszóházat az Ökumenikus Segélyszervezet

Mézeskalácssütés és kézműves foglalkozás várta a nehéz sorsú családból érkező gyerekeket

Országos Segélyközpontjának látóköréből hívott meg 30 rászoruló gyermekeket egy különleges délutánra az Ökumenikus Segélyszervezet. A Csepelen található Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházának közösségi termében szervezett adventi játszóházban mézeskalácssütéssel és kézműves foglalkozásokkal várták a gyereksereget. A foglalkozást önkéntesek is segítették, köztük Péter Szabó Szilvia és Cserpes Laura énekesnők, Barabás Éva és Gál Petra műsorvezetők. Az adventi program kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A gyűjtés ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól.

Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Az ünnepi időszakban különleges közösségi- és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a segélyszervezet a szolidaritás fontosságára, illetve adománygyűjtéssel forrást teremteni az ünnepi segélyakciókon túlmutató egész éves munkájához. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .