A Racemachine meghódítja Dél-Amerika hegycsúcsait

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Szőnyi Ferenc, ultratriatlon világbajnok nem tétlenkedett sokáig – miután decemberben Izlandon végigküzdötte magát egy 24 órás Spartan Race világbajnokságon, most egy 120 kilométeres ultramaratonnal készült fel a következő elképesztő kihívására. A komáromi Racemachine februárban ugyanis elindul, hogy meghódítsa Dél-Amerika hegyeit.

Szőnyi Ferenc a 2017-es teljesítményével magasra tette a mércét, de nem titkolt szándéka, hogy idén is legalább ilyen szintű sikereket érjen el – ha nem nagyobbakat. Az elképesztő teljesítményéről ismertté vált ultratriatlonista idén is a HELL ENERGY-vel együttműködve vág bele az újabb kalandokba. A ’18-as versenynaptára is számos kihívással és izgalmas versenyekkel van tele; Feri rákapott a versenyzés és a kalandos kihívások ízére és a tőle megszokott fanatizmussal, elszántan halad céljai felé.

Február végén Argentína hegyvidékeit hódítja majd meg egy 200 kilométeres extrém futóversenyen. A tervek szerint a Racemachine még a verseny előtt valóra váltja régi álmát, és megkísérli elérni Dél-Amerika legmagasabb pontját, a 6961 méteren lévő Aconcaguát, amely még a tapasztalt hegymászók között is komoly kihívásnak számít a nagy szintkülönbségek miatt. A hegymászás utánra tervezett újabb elképesztő verseny nem kevés felkészülést igényel. Ennek részeként Szőnyi múlthéten végigfutotta a Fertő tó körül megrendezett 24 órás Burgenland Extrem Tour verseny 120 kilométeres távját.

Egy társammal és két autós kísérővel érkeztünk az Extrem Burgenland versenyre, ahol körülbelül 3000-en álltunk a rajthoz. A társammal az első 30 kilométeren haladtunk együtt, majd a taktika szerint el is húztam, mivel számomra ez egy felkészülési verseny volt, ahol a tempótartás a legfontosabb. Minden a tervek szerint alakult, úgy gondolom nagyszerű verseny volt, ahonnan komoly tapasztalatokkal tértem haza. Hogy hányadikként értem célba nem is fontos, itt nem igazán van helyezés, a célba érkezés a lényeg. A befutók 90%-a sötétben ért célba, én még világosban befejeztem a versenyt és délután 4 órára teljesítettem a távot.” – mondta a Racemachine a versenyről.

Feri február 6-án Argentínába utazik, hogy megkezdje az akklimatizálódást és a terepen való felkészülést. Szüksége is lesz a 2 hetes felkészülésre, hiszen a február 22-24. között megrendezésre kerülő The Mission futóverseny összesen 10.500 méteres szintkülönbségen zajlik majd a Kordillerák erdői és sziklás hegyei között. A 3 éjen és 4 napon át tartó kihíváson a versenyzők elhagyott ösvényeken haladnak majd hegyeken-völgyeken át, ahol folyók és patakok keresztezik útjukat és a cél elérésében csak az elrejtett nyomok segítik őket. A kihívásokkal teli út káprázatos helyeken keresztül vezeti a résztvevőket, így a The Mission nem csupán futóverseny, hanem egy igazi kaland is!

Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy tavaly Szőnyi a Megszállottak Klubjának tagja lett, múlthéten vasárnap pedig szülővárosa, Komárom díjazta őt egy rangos kitüntetéssel az elmúlt évben elért kiemelkedő sportsikereiért.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .